@ma_maisonscandinave

Skandinavisk inredningsstil


Enkelhet och minimalism, kärnan i skandinavisk inredning


@ma_ptite_pause_deco

Upplev skönheten i den skandinaviska stilen, där enkelhet blandas med naturens touch. Inspirerad av de nordiska länderna definieras skandinavisk inredning av minimalism, funktionalitet och en ren look. Tänk dig rena linjer, lugnande neutrala färger och massor av naturligt ljus. Det är en designmetod som tar in naturen inomhus på smarta sätt och skapar ett varmt, inbjudande utrymme.

I ett skandinaviskt hem är du omgiven av vackra naturmaterial som trä och textilier. Gör dig redo att mysa i ett utrymme som är enkelt elegant, praktiskt och fyllt med tidlös elegans. Välkommen till en värld av skandinavisk stil!

 

Vilka är de viktigaste elementen i den skandinaviska stilen?

Ta del av skönheten i denna stil med hjälp av de viktigaste skandinaviska designprinciperna som gör den så speciell. Föreställ dig en färgpalett med lugnande neutrala och svala vita toner, som i ett fridfullt nordiskt landskap. Titta på ljusa träslag, plyschtextilier och naturmaterial som ger värme och struktur till ditt utrymme. Med rena linjer och stilrena utrymmen skapar den skandinaviska inredningen den perfekta balansen mellan minimalism och komfort. Välj eleganta möbler och dekorationer för att uppleva enkelheten i den skandinaviska stilen.


Hur man använder den skandinaviska färgpaletten

1 / 3

Scandi-färgpaletten är inspirerad av den naturliga skönheten i Norden, med fokus på ljusa, lätta och luftiga färger, som t.ex:

 • Mjuka vita toner
 • Kalla gråtoner
 • Ljusblå
 • Milda rosa nyanser
 • Ljusa salviagrönt
 • Naturliga trätoner

Skandinaviska material att välja mellan

2 / 3

Skandinavisk inredning kännetecknas av intressanta material som tillför värme och struktur till rummet. Vanliga skandinaviska material är t.ex:

 1. Ljusa träslag: Ljusa träslag som furu, ek och ask är populära val för möbler och golv, eftersom de ger en naturlig och organisk känsla.
 2. Ull: mjuka ulltextilier, som filtar, mattor och klädsel, ger värme och komfort till skandinaviska interiörer.
 3. Naturfibrer: textilier av bomull, linne och jute ger en känsla av enkelhet.
 4. Glas: Glasvaror, ljusarmaturer och accessoarer med rena linjer bidrar till den luftiga atmosfären.

Lär dig att skapa en inredning i skandinavisk stil

3 / 3

När man tittar på den skandinaviska inredningen är mindre mer. Stil möter funktionalitet på ett lekfullt sätt, så tänk rena linjer och neutrala färger. Inspirerad av de nordiska vinterförhållandena finns det också gott om naturligt ljus.

Välj mjuka textilier och dekorationer som för in delar av naturen. Med de skandinaviska designprinciperna skapar du en inbjudande look som är obehindrat cool och full av härlig enkelhet.

Designa en inredning i skandinavisk stil i 3 enkla steg

Följ dessa tre enkla steg för att lägga till de viktigaste skandinaviska inredningsegenskaperna i ditt utrymme:


 • Steg 1: Håll det minimalt

  Välj rena linjer, överskådliga utrymmen och en neutral färgpalett för att skapa en känsla av lugn. Till exempel en TV-möbel som kombinerar en naturlig trästruktur med vita fackdörrar. Förvara dina saker bakom dörrar för att få en känsla av ordning och reda, men låt några saker stå kvar på de öppna hyllorna för en färgklick.


 • Steg 2: Omfamna de naturliga elementen

  Använd ljusa träslag och sköna textilier, t.ex. en soffa i krämfärgad textil med träben i vardagsrummet. Glöm inte att lägga till några inslag av grönska för en autentisk skandinavisk stil.


 • Steg 3: Låt ljuset flöda i din skandinaviska inredning

  Maximera det naturliga ljuset med gardiner i neutrala nyanser, strategiskt placerade speglar så att de kan reflektera det naturliga ljuset, och ljusa väggar för att skapa en luftig och ljus atmosfär.


Det viktigaste för din skandinaviska inredningsstil

Skapa en känsla av nordiskt lugn i ditt hem med dessa skandinaviska inredningsdetaljer - shoppa alla dina favoriter nedan.


Handla produkter keyboard_arrow_right


 

Skandinaviska inredningsidéer från våra kunder

De bästa skandinaviska inredningsidéerna kommer från våra #sharemevidaxl-kunder - kolla in dem!


 

Skandinavisk stil: Inredningsguide rum för rum

Låt oss upptäcka hur du lägger till skandinavisk stil i ditt vardagsrum, kök och sovrum. Gör dig redo att skapa en lugn och luftig känsla i varje utrymme när vi utforskar de viktigaste elementen tillsammans. Förvandla ditt hem med den enkla skönheten i skandinavisk inredning.


@decoraitordesign

Skandinaviskt vardagsrum

Ett skandinaviskt vardagsrum är ett utrymme som känns hemtrevligt och inbjudande. Välj nyanser av vitt, grått och jordnära toner. Ljusa trämöbler, som ett elegant soffbord eller en soffa i textil, ger värme och naturlig struktur. Prioritera ett städat utseende med skåp och lägg till mjuka mattor för ett extra lager av komfort. Ta in naturelement, som krukväxter eller konstgjord fauna, för att ge rummet en fräsch känsla.

@ohhh_my_home

Skandinaviskt kök

Ditt skandinaviska kök är enkelt och funktionellt. Välj minimalistiska skåp och bänkskivor i ljust trä. Utnyttja det naturliga ljuset och lägg till öppna hyllor för att visa köksartiklar. För en touch av skandinavisk inredningselegans, välj minimalistiska pendellampor. Komplettera med naturliga accenter som krukväxter, färska örter och elegant porslin.

@milou_interiorstyling

Skandinaviskt sovrum

Föreställ dig ett avkopplande rum i ditt skandinaviska sovrum. Välj sängar med träramar, mjuka sängkläder och ullmattor. Ge det en ren look med slutna sideboards och nattduksbord. Förutom neutrala färger, lägg till några pastellfärger som uppmuntrar till vilsam sömn och avkoppling. Fullända den skandinaviska stilen med diffus belysning och lägg till lite grönska för en uppfriskande kontakt med naturen.

Upptäck alla inredningsstilar


Är du osäker på vilken stil som passar dig bäst?

Se allaMer inspiration


 

Från vår butik till ditt hem - Var med i #sharemevidaxl-galleriet!

Låt dig inspireras av vidaXL!

Vill du skapa ditt drömhem? Förutom ett brett utbud av produkter att välja mellan behöver du också lite inspiration för hem och trädgård. För att guida dig genom de mest välkända inredningsstilarna och de vackraste  trenderna för tillfället har vi skapat detta inspirationsområde.

Att göra ditt hus till ett hem innebär att hylla din unika personlighet i varje detalj. Vi bjuder in dig att låta dig inspireras av oss och utforska den ultimata listan över inredningsstilar. Låt dig bli förälskad i den minimalistiska skönheten i den Scandinaviska och moderna stilen eller lägg till lite djärva inslag med den industriella stilen. Möt inredningsstilen Bongdgård den är oförglömlig med sina rustika accenter. Vad sägs om de vackra bohemiska och retro-stilarna? Kolla in dem!


#sharemevidaXL: våra produkter, din design

Sanningen är att vi hämtar inspiration från riktiga hem och människor som använder våra inredningslösningar och stylingtips i sitt hem. Så våra konsumenter är hjältarna som inspirerar oss. Vi uppskattar att de delar med sig av sin heminredning till oss. Vi ser det som en stor källa till inspiration för hem och trädgård.

Därför har vi skapat en plats där alla stilar och trender inom heminredning samlas och där våra kunder står i fokus. Låt dig inspireras av våra kunders skapelser genom att besöka vår sida #sharemevidaxl, som är helt och hållet tillägnad att hylla dig och dina kreativa mönster. Här hittar du ett stort utbud av våra produkter, stylade i riktiga hemmiljöer. Du kan se hur de kan passa in i din inredning och inspireras! Vill du synas där?Kontrollera villkoren här!


Anmäl dig till de inspirerande nyhetsbreven

Visste du att den bästa inredningsinspirationen för hemmet börjar med ett e-postmeddelande då och då? Låt och presentera: våra inspirerande nyhetsbrev! För att komma igång är det bara att registrera dig, så skickar vi dig våra otroligt användbara nyhetsbrev. Våra nyhetsbrev innehåller allt från inspiration för hem och trädgård till inredningsidéer och enorma samlingar av häftiga saker som varje hus borde äga.

Du blir den första som får reda på nya spännande trender och uppdateringar om populära designstilar. Använd nyhetsbreven som en inspirationskälla för dina projekt hemma! Prenumerera på våra inspirerande nyhetsbrev och gå med i vidaXL-communityt!