24/7 erbjudanden
Gratis leverans på alla produkter
Betala med Klarna
Kiyoh betyg: 4 / 5
Möbler  (1538)
Utemöbler  (1538)

Utemöbelgrupper

Visar: 1-48 av 1538
  • ...

Hitta rätt trädgårdsmöbler för din balkong eller trädgård

 Sommaren är snart här och du kan knappt vänta på alla dessa varma sommardagar i din trädgård eller på din balkong. Det finns dock ett problem… dina trädgårdsmöbler är gamla eller matchar inte längre. Med trädgårdsmöbler från vidaXL är du väl förberedd inför sommaren. På vidaXL hittar du olika billiga trädgårdsmöbler för din trädgård eller balkong, utestolar, utesängar, dynboxar, uteottomater, utebord och picknickbord. Vi visar dig vilka utemöbler som passar din uteplats bäst och hur du kan behålla dina trädgårdsmöbler så att du kan njuta av dem en längre tid!

Trädgårdsmöbler: ett vardagsrum utomhus

Trädgårdsmöbler består vanligtvis av ett bord och minst två stolar, så att du har alla viktiga möbler redo innan sommaren äntligen dyker upp. Utöver fördelarna som en trädgårdsgrupp erbjuder är att alla möbler passar och de är billigare jämfört med om du köper ett bord, separata stolar och en bänk.

Trädgårdsmöbler som för närvarande är mycket trendiga är tillverkade i material som konstrotting, metall eller plast. De är enkla att rengöra, väderbeständiga och väldigt lämpade för utomhusbruk. Beroende på modell kan stolar staplas eller förvaras helt under ordet för att spara plats.

 

Trädgårdsmöbler - det finns plats för alla!

Beroende på hur många sittplatser du behöver och hur mycket utrymme du har i din trädgård, har vidaXL olika uppsättningar att erbjuda.

Koppla av på din balkong: platsbesparande caféset

Balkonggrupper i tre delar är en enkel lösning för mindre balkonger, altaner eller en mindre plats i skuggan under ditt favoritträd. De består av ett litet runt eller fyrkantigt bord, som ibland går att fälla ihop, samt två matchande trädgårdsstolar. Möblerna kan snabbt demonteras och flyttas ut till garaget, källaren eller annat förvaringsutrymme. Om du letar efter något nytt passar en pall perfekt på en liten balkong, du kan bara ställa den under bordet när den inte behövs.

Grillfester med hela familjen – stora matgrupper med gott om sittplatser

Har du en stor trädgård och älskar att bjuda din familj, vänner eller grannar till en grillfest eller ett glas vin? För dessa kvällar behöver du en större matsal med många trädgårdsstolar. På vidaXL hittar du även matgrupper för upp till 12 personer. Det finns en matgrupp för alla!

Romantisk solnedgång på din terrass – billiga loungegrupper

Om du har en stor terrass är en loungegrupp på din uteplats en bra lösning. Efter en mysig grillfest kan du bara byta plats till din loungegrupp och njuta av de sista solstrålarna med vänner och en god drink. En loungegrupp är som att ha en bekväm soffa i din trädgård och inbjuder till mys. På vidaXL hittar du loungegrupper bestående av en soffa, en fåtölj eller pall med matchande bord. Loungemöbler är generellt lite lägre än vanliga altanmöbler och erbjuder massor av sittplatser. Rygg- och armstöd är lite bredare och sittdynorna är mjuka och sköna så du kan koppla av en längre tid.

Ett antal loungegrupper från vidaXL kan ställas ut hur du vill. Välj en inställning som passar din trädgård. Du kan också dela upp och placera delar av din uppsättning på gräsmattan och resten på terrassen. Om du ställer en loungegrupp bredvid en vägg är du skyddad av vind och sol – bättre att chilla på din loungegrupp.

 

Det bästa materialen för trädgårdsmöbler

För att du ska kunna njuta av dina trädgårdsmöbler under en längre tid, är våra trädgårdsmöbler tillverkade i väderbeständiga material som är enkla att underhålla, såsom konstrotting, massivt trä, plast och metall. Idag kan du se olika kombinationer av dessa material – mixa och matcha hur du vill och skapa din egen stil.

Trädgårdsmöbler i trä

Massivt trä som ger din trädgårds ett rustikt utseende är akacia, teak och eukalyptus. Bortsett från en fin look, är detta trä också väldigt stadigt. För att säkerställa att det förblir bra måste du ta hand om det regelbundet – håll det rent och tillsätt en speciell olja.

Trädgårdsmöbler i konstrotting: trendigt och lättskött

Konstrotting har utvecklats speciellt för utomhusbruk och liknar sin naturliga motsvarighet, rotting. Konstrotting är tillverkat i syntetmaterial, mestadels polyeten. Trädgårdsmöbler i konstrotting är väderbeständiga och håller länge. Konstrotting är UV-beständigt och stommen är tillverkad i rostfritt stål, så det samtidigt är robust och lätt.

När hösten kommer bör du rengöra dina trädgårdsmöbler i konstrotting och förvara dem under ett överdrag eller inomhus, så att snö och regn inte skadar dina möbler. På så sätt kan du njuta av dina trädgårdsmöbler under en längre tid.

Utemöbler i metall: klassisk och praktiskt

Trädgårdsmöbler i pulverlackerat rostfritt stål eller aluminium är lätta, väderbeständiga och enkla att rengöra. Regn och UV-strålning påverkar inte dessa material. Tack vare sina lättsamma och praktiska hopfällningsfunktioner är dessa aluminiummöbler platsbesparande. På vidaXL hittar du romantiska modeller med blommor och dekorationer. De ser bra ut bredvid en damm eller ett fint träd. Du kan få en romantisk atmosfär på nolltid!

Trädgårdsmöbler i plast: billigt och enkelt

Trädgårdsmöbler i plast kan bestå av olika material och är ofta väldigt billiga. Alla plastmöbler är väderbeständiga och de kräver väldigt lite underhåll. De är också väldigt praktiskt – oftast kan du stapla dem eller fälla ihop dem, så att du enkelt kan transportera och förvara dem.

 

Andra saker att komma ihåg när du köper nya trädgårdsmöbler

Om du har begränsat utrymme på din balkong eller uteplats är hopfällbara stolar och bord ett bra val eftersom du kan lägga dem åt sidan för at spara plats. Även på vintern tar de upp lite plats i ditt garage, din källare eller förråd.

Gillar du att luta dig tillbaka och drömma dig bort till en tropisk plats? Då är trädgårdsstolar med justerbart ryggstöd perfekt för dig. När du vill sitta upprätt igen kan du bara trycka på en spak.

Loungegrupper från vidaXL levereras med matchande dynor, som är vatten- och smutsavvisande och gör din avkoppling mer avkopplande. Din nya loungegrupp är redo att användas när du får den – släng ner kuddarna och låt avkopplingen börja!


Hur man underhåller sina trädgårdsmöbler

Även om trädgårdsmöbler är tillverkade i lättskötta och väderbeständiga material bör du kontrollera och ta hand om dem regelbundet. På så sätt kan du använda dina nya trädgårdsmöbler under en lång tid. Vi har några enkla tips!

1. Skötselråd för trädgårdsmöbler

Om din trädgårdsmöbler är smutsiga kan du rengöra den med en fuktig trasa. Metall-, plast- och konstrottingmöbler kan sköljas av med trädgårdsslangen. Undvik kemiska rengöringsmedel eftersom de kan skada ytan.

För envisa fläckar på möbler eller klädsel, blanda lite såpa med ljummet vatten och rengör. Om sittdynornas överdrag kan tas av, kan du tvätta dem med ett milt tvättprogram i tvättmaskinen. Om du har valt trädgårdsmöbler i trä bör du rengöra dem med ett speciellt träbehandlingsmedel så att det inte förlorar sin glans.

2. Förvara dina trädgårdsmöbler under vintern

Om du vill använda dina trädgårdsmöbler under en längre tid, bör du använda ett skyddsöverdrag för förvaring under vintern, så att de är skyddade mot dåligt väder och kalla temperaturer. Om du har plats i källaren, förrådet eller garaget, bör du förvara dina möbler inomhus. Trädgårdsmöbler och klädsel bör förvaras torrt men inte för varmt så att träet inte spricker och plastmöbler kan behålla sin form. Sittdynor kan förvaras i extra lådor för att skydda dem mot fukt med mera.

 

Slutsats: hitta rätt trädgårdsgrupp för dig

Trädgårdsmöbler består vanligtvis av ett bord och matchande stolar som är skräddarsydda för varandra. Materialen är väderbeständiga och enkla att rengöra, så att du utan problem kan använda dem i trädgården. Beroende på hur många platser du behöver och hur mycket utrymme du har, kan du välja mellan olika möbler och trädgårdsgrupper.

Caféset: En balkonggrupp bestående av ett hopfällbart bord och två hopfällbara eller staplingsbara stolar är optimalt för att koppla av på balkongen, eller en liten terrass. Dessa möbler kan oftast ställas bort för att spara plats.

Matgrupper för trädgården: Var och en av dina gäster kan sitta ner vid ett stort matbord med fyra till åtta stolar och ett bord. Med ett utdragbart trädgårdsbord kan bordet förlängas på nolltid.

Loungegrupper: En loungegrupp består av låga sittplatser såsom en soffa, fåtölj och pall med matchande kuddar och ett matchande bord. Loungegrupper är för närvarande väldigt trendiga och inbjuder till avkoppling.

 

Letar du efter andra produkter? Kolla in kategorierna nedan:

Se mer