Hur fungerar auktioner?

 • Hur kan jag delta i en auktion?

  Du måste vara inloggad på ditt konto och ha ett auktionsnamn för att delta i en auktion. Förstagångsdeltagare kommer att bli ombedda att skapa ett användarnamn när du lägger ditt första bud.

 • Auktionsnamn

  Ditt auktionsnamn är synligt när du budar på en auktion. Auktionsnamnet visas offentligt i budhistoriken. Se budgivningshistoriken genom att klicka på länken under knappen "Buda nu"-knappen som visar antalet bud.

 • Hur lägger jag ett bud?

  Du börjar buda så lågt du vill, och när du blir överbjuden budar vi automatiskt för din räkning upp till det högsta bud du har angett. Läs mer om vårt automatiska budsystem i nästa kapitel nedan.

  Ditt bud ökas endast i steg så mycket som krävs för att behålla din högstbjudande position. Varje gång ett bud läggs under de sista minuterna av auktionen läggs en extra minut till auktionstimern.

 • Automatisk budgivning

  Vårt automatiska budgivningssystem gör budgivningen bekväm. Du behöver inte komma tillbaka för att buda varje gång någon lägger ett nytt bud. Istället lägger vi ett nytt bud från dig automatiskt, men bara till ditt högsta budbelopp.

  När du deltar i en auktion ombeds du att ge ditt högsta bud. Det är viktigt att ditt högsta bud är det högsta belopp du känner dig bekväm med att betala. De andra budgivarna kommer inte att känna till ditt högsta bud. Ditt högsta bud hålls konfidentiellt tills det överskrids av en annan budgivare.

  Vi lägger bud för din räkning med hjälp av det automatiska budökningsbeloppet, vilket baseras på det nuvarande högsta budet. Vi kommer endast att buda så högt som behövs för att se till att du förblir högstbjudande eller för att möta reservationspriset, upp till ditt maximala belopp.

 • Kan jag dra tillbaka eller avbryta mitt bud?

  När du lägger ett bud på vidaXL ingår du ett bindande avtal. Det är dock möjligt att dra tillbaka ett bud före auktionens slut, men endast under exceptionella omständigheter. Du kan kontakta vår kundtjänst för mer information.

  Särskilda omständigheter;

  - Du gjorde ett misstag när du angav ditt bud, t.ex. 500 SEK istället för 50 SEK.

  - Objektets beskrivning ändrades avsevärt efter att du lagt ditt bud.

 • Auktionsregler

  - Endast nya artiklar

  - Fri frakt

  - Ingen extra auktionsavgift

  - Auktioner från 10 kr

 • Jag vann en auktion! Vad händer nu?

  Gå till din kundvagn och köp varan du har vunnit. Du måste slutföra din beställning inom 3 dagar.

  Observera att du inte kan köpa samma artikel, såvida du inte har slutfört auktionen som du har vunnit.

 • Jag vann en vara, men vill inte längre köpa den

  Ett bud eller köp på vidaXL betraktas som ett avtal och en skyldighet att betala. Men om du känner att du har en legitim anledning att inte köpa varan kan du kontakta oss och förklara din situation.

  En obetald artikel kommer att registreras på ditt konto om ett avtal inte kan göras om en avbokning och ingen betalning görs. Ditt konto kan stängas av om du får för många obetalda objekt registrerade på ditt konto inom en kort tidsperiod.

 


Bilaga/bilagor

Allmänna auktionsvillkor