De hetaste trenderna: Sammet

Modern elegans med en sammetslook & känsla

 

Sammet har funnits i århundraden. Det är ingen överraskning att det fortfarande är en av de mest populära inredningstrenderna idag. Sammet som material har utvecklats från den mörka viktorianska estetiken till den moderna estetik vi känner till idag.

Det bästa med att dekorera med sammet är att det passar överallt. Det passar alla rum, layouter, stilar eller möbler. Det låter dig skapa djärva designer med möbler som utstrålar elegans, du kan också välja ett mer subtilt utseende med flätade tillbehör. Sammet uppmuntrar dig också att leka med kontraster för en enastående visuell effekt.

 

 

Statement-möbler

Sammet är ett statement. När det används som en mittpunkt i inredningen utstrålar sammet ett utseende som inte liknar något annat. Beroende på rummet du dekorerar, välj en sammetsmöbel som drar all uppmärksamhet. När du skaffar en sammetssoffa i ditt vardagsrum kommer det utan tvekan att få rummet att lysa. Du kan välja mellan en Chesterfield-sammetsoffa i ljusa färger och en minimalistisk soffa med metallben för ett mer modernt utseende.

Med hjälp av en sammetssäng får du en sofistikerad känsla i ditt sovrum. Om du vill ha ett elegant sovrum, välj en detaljerad design eller öppna ditt utrymme med enkla linjer i neutrala färger. Vi rekommenderar också att du skaffar en sammetsstol med hög rygg som skapar ett mysigt hörn på avkopplande eftermiddagar. Med matstolar i sammet får du en känsla av klass i din matsal. Du kan ange tonen här genom att välja mellan en modern design med en sammetstextur eller viktoriansk klädsel i en mörkare sammet.

 

 

Lyxiga tillbehör

Om stora sammetsmöbler är för starkt för din smak, har du möjlighet att försköna ditt utrymme med tillbehör. De perfekta sammettillbehören är de som passar din önskan att sätta en romantisk snurr på ditt hem. Du kan komplettera ditt sovrum med nattduksbord eller en sängbänk i sammet.
Sammetspuffar och ottomaner är supersnygga och bekväma, perfekta för alla vardagsrum, oavsett befintlig stil. En annan iögonfallande detalj att använda är ett soffbord i sammet, detta är ett ganska unikt sätt att skapa en graciös stämning i ditt vardagsrum. Om du är lite tveksam till att dekorera med sammet, rekommenderar vi att du klär dina fönster på detta sätt. Sammetsgardiner ditt rum ett djup, medan mindre detaljer som kuddar eller lampskärmar definitivt kommer att bidra till en rik textur.

 

      

Dramatiska färger VS. mjuka färgpaletter

När vi återvänder till den traditionella användningen av sammet, ser vi djärva och dramatiska färger ihop med glänsande knappar eller kontrasterande sömmar. För att göra ett statement, välj juveltonad sammet i mörkgrön, djupblå eller vinröd. Den moderna inställningen till inredning uppmuntrar oss att använda sammet på ett mer subtilt sätt. För att lägga till en mjuk och lekfull ton i ditt hem, välj rosa, grön eller till och med vit sammet. Oroa dig inte för att använda ljusare färger; om du väljer sammet som har behandlats för spill kan dina möbler hålla livet ut.