Vi har olika villkor för konsumenter och företagskunder. Se de relevanta villkoren som gäller för dig nedan:

Villkor för konsumenter

Uppdaterad: 2020-06-01

Dessa villkor är tillämpliga på alla avtal som ingåtts på distans mellan dig som kund och vidaXL som säljare. vidaXL är ett varumärke som ägs och marknadsförs av:

vidaXL International B.V..

Mary Kingsleystraat 1

5928 SK Venlo, Limburg

Nederländerna

Registreringsnummer: 52876861

Momsnummer: SE502070923301

Företaget innehar F-skattesedel

I de allmänna villkoren hänvisas till servicesidorna på vår hemsida. När du som konsument handlar via internet gäller:

 • Konsumentköplagen 
 • Lagen om Distans- och Hemförsäljningsavtal 
 • Lagen om e-handel

Avtal kan endast ingås på svenska. Efter du har gjort din beställning skickas en bekräftelse till den e-mailadress som du har uppgett med dina kunduppgifter. Informationen rörande en produkt marknadsförd av vidaXL avser beskriva varans huvudsakliga egenskaper. Mindre fel och avvikelser kan förekomma i information och specifikation beträffande varan utan ansvar för vidaXL. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej garanteras att återge varans exakta utseende. Vid eventuella fel i angivande av en produkts lagerstatus förbehåller sig vidaXL att korrigera detta i efterhand. Om du inte accepterar korrigeringen har du alltid rätt att avboka din beställning hos vidaXL.

Innehåll

Artikel 1 – Beställning

Artikel 2 – Priser

Artikel 3 – Produkter

Artikel 4 – Betalningsalternativ

Artikel 5 – Leverans / Frakt

Artikel 6 – Ångerrätt

Artikel 7 – Reklamation

Artikel 8 – Klagomålsförfarande

Artikel 9 – Överföring av Risker för Varan

Artikel 10 – Integritetspolicy

Artikel 11 – Specialerbjudanden

Artikel 12 – Rabattkoder

Artikel 13 – Immaterialrätt

Artikel 14 – Lag – Språk

Artikel 15 – Tvister

Artikel 16 – Force Majeure

Artikel 17 – Kundtjänst

Artikel 1 – Beställning

Beställning av produkter sker endast via www.vidaXL.se. När du väljer att genomföra en beställning, accepterar du de allmänna villkoren.

Beställningar som görs av personer under 18 år måste ha målsmans godkännade för beställning enligt gällande regler för kontantköp.

Om du har gjort en beställning och därefter mottagit en bekräftelse av beställningen till din e-mailadress, betyder det inte per automatik att vi accepterat din beställning. Alla produkter du beställer via vidaXL.se förblir vidaXLs egendom tills vi har fått in din betalning av hela summan för de beställda produkterna.

För mer information om beställningen vill vi hänvisa dig till servicesidorna under Köpvillkor, längst ner på vidaXL.se.

Artikel 2 – Priser

Alla priser på denna hemsida är i svenska kronor inklusive 25 procents moms. Det tillkommer inga extra kostnader vid beställning.

vidaXL kan komma att ändra sina priser till det aktuella marknadsvärdet. Enligt Konsumentköplagen regleras inte den fria prissättningen av någon lag. Du som kund har alltid rätt att avboka din order innan du ingåt ett avtal med oss (betalt varan). Om prisändringen sker efter du betalt varan och ingått avtalet, kan vi inte justera avtalet till det nya priset. Du har dock 30 dagars ångerrätt och kan då returnera varan för en återbetalning.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Artikel 3 – Produkter

Alla våra produkter är CE-märkta och lätta att installera och använda. De är tillverkade för användning i Sverige, med monteringsanvisningar på engelska. Har ni frågor angående våra produkter är ni alltid välkomna att kontakta vår kundtjänst via webservice@vidaXL.se.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel i produktinformation.

Artikel 4 – Betalningsalternativ

Vi erbjuder olika alternativ för betalning av din beställning:

 • Klarna (betala efter leverans)
 • Kort (Visa, MasterCard och American Express)
 • Banköverföring
 • Paypal

Vi har SSL security för ökat integritetsskydd.

Produkter som du som kund har beställt från vidaXL skickas så fort som möjligt efter det att vi mottagit din kompletta betalning för samtliga produkter i beställningen.

För mer information om betalningsalternativen vill vi hänvisa dig till servicesidan: Betalning.

Artikel 5 – Leverans / Frakt

Leverans sker normalt 4-7 arbetsdagar efter beställning om produkterna finns i lager. Varorna transporteras till den adress du har angett som leveransadress i dina kunduppgifter. Detta under förutsättning att du bor utmed farbar väg.

Vi reserverar oss för eventuella leveransförseningar orskakade av komplikationer hos de fraktbolag vi samarbetar med för leveranser. Våra angivna leveranstider är beroende av att dessa fraktbolag håller sina leveranstider.

Leverans sker endast till adresser inom Sverige. Vill du skicka din vara till en annan adress inom EU, vänligen kontakta vår kundtjänst.

För mer information om leveransen vill vi hänvisa dig till servicesidan: Leverans.

Vi informerar härmed våra kunder om att vi främst samarbetar med fraktbolagen DPD, UPS samt Posten som leverantörer. I dagsläget levereras paketet till den angivna leveransadressen en (1) gång och om kunden då inte är tillgänglig för att mottaga paketet kan paketet hämtas av kunden på närmsta serviceställe mot uppvisande av gilitig legitimation. Om kunden vill ha paketet levererat till leveransadressen en andra gång, vänligen kontakta kundtjänst för mer information.

Artikel 6 – Ångerrätt

Enligt Lagen om Distans- och Hemförsäljningsavtal har du trettio (30) dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller för alla våra produkter som erbjuds på vidaXL.se och räknas från den dag då du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Ångerrätten utövas genom att du som kund skickar ett e-mail till följande emailadress: webservice@vidaXL.se i vilket du som kund meddelar vidaXL att du ångrar köpet och vill utnyttja ångerrätten.

Vill du utnyttja ångerrätten, måste varan skickas tillbaka till vårt lager*. Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera om varan är felfri. Sedan måste varan skickas tillbaka i väsentligen oförändrat skick, i originalförpackning. Du returnerar din order genom att kontakta vidaXL som arrangerar en retur med vår leveranspartner. Läs mer om returer under servicesidan Returpolicy, längst ner på vidaXL.se eller kontakta vår kundtjänst.

Om du ångrar eller inte är nöjd med ditt köp, var vänlig kontakta vår kundtjänst.

* OBS! Skicka aldrig tillbaka något innan du har haft kontakt med vår kundtjänst.

När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi, inom 30 dagar, tillbaka det belopp du betalat samt eventuella avgifter vid utnyttjande av ångerrätten (så som fraktkostnader), när hela ordern är returnerad.

För mer information om din ångerrätt hänvisar vi dig till servicesidan Returpolicy, längst ner på vidaXL.se.

Artikel 7 – Reklamation

Vi säljer alla våra produkter med två (2) års garanti. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel,

d.v.s. fel som fanns redan vid mottagandet. Om du upptäcker något fel vid leverans, vänligen kontakta snarast vår kundtjänst.

Enligt Konsumentköplagen skall en felaktig vara reklameras inom två månader från det att köparen märkt felet. Vill du utöva denna reklamationsrätt, var snäll att kontakta vår kundtjänst, så att vi kan hjälpa dig vidare.

Vid fel på vara, behöver vi först se bildbevis för att kunna hjälpa dig som kund på bästa sätt samt för vår egen försäkring. För mer information, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Artikel 8 – Reklamation

Entreprenören har ett klagomålsförfarande varav kunderna har blivit tillräckligt informerade och behandlar klagomålen i enlighet med detta klagomålsförfarande.

Klagomål gällande avtalets genomförande måste beskrivas med fullständig tydlighet, inom rimlig tid efter att kunden har observerat felet.

Klagomål som lämnats in till entreprenören kommer att besvaras inom 14 dagar efter mottagandet. Om ett klagomål uppenbarligen behöver en längre behandlingstid kommer entreprenören att svara inom 14 dagar med ett kvitto på mottagande och en uppgift om när kunden kan förvänta sig ett mer detaljerat svar.

Kunden bör tillåta entreprenören minst 4 veckor att lösa klagomålet i samråd. Efter denna period inleds en tvist som är berättigad till tvistlösning. 

Är du missnöjd med hanteringen av ditt klagomål? Du kan presentera ditt klagomål till  tvistkommissionen via den Europeiska ODR-plattformen.  (http://ec.europa.eu/consumers/odr)

Artikel 9 – Överföring av Risker för Varan

Risken för varan överförs till köparen när varan kommit i köparens besittning.

Om du som kund bär risken för varan är du skyldig att betala varan även om den har förstörts, kommit bort, försämrats eller minskat genom händelse som inte beror på säljaren.

När du ångrar ditt köp och väljer att skicka tillbaka varan, då bär du risken för varan tills dess den lämnats tillbaka till säljaren vidaXL.

Artikel 10 – Integritetspolicy

Personuppgifter som kunden lämnar på vidaXL.se är nödvändiga för att vidaXL ska kunna behandla beställningen, för leverans av produkter och för att förbereda fakturor.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister.

Vi accepterar att skydda våra kunders integritet och sekretessen för deras personuppgifter.

Kunden har, i enlighet med nationella och europeiska regler i kraft av en permanent åtkomst, ändring, rättelse och invändningar med avseende på upplysningar om det.

Kunden kan utöva denna rätt genom att skicka ett mail till vår kundtjänst på följande e-postadress: (webservice@vidaXL.se).

De uppgifter som inhämtats av säljaren tillåter säljaren att förbättra och anpassa de tjänster som erbjuds till kunderna och den information som skickas till dem.

För mer information om vår integritetspolicy vill vi hänvisa dig till servicesidan Säkerhet & Sekretess, längst ner på vidaXL.se

Artikel 11 – Specialerbjudanden

Erbjudanden som presenteras i nätbutiken är i princip giltiga så länge de är synliga på hemsidan.

Säljaren erbjuder regelbundet specialerbjudanden på sin hemsida. Dessa kampanjer beror i allmänhet på inköp av varor i stora mängder.

Säljaren kan säga upp dessa erbjudanden när som helst.

Artikel 12 – Rabattkoder

Varje kupongkod är giltig en gång per kund (om ingen annan information angetts).

För att kunna använda kupongen måste ditt köp uppfylla följande krav (från nyhetsbrev, annonsörer, med mera): minimiordervärde, utvalda produkter, antal produkter, utgångsdatum, etc. Om koden inte fungerar rekommenderar vi er att kontakta kundtjänst: webservice@vidaxl.se.

Säkerställ att kupongkoden är aktiv innan ni slutför beställningen. Validering av beställningen och dess betalning innebär att du som kund är överens med det visade priset och att du inte kan ansöka om återbetalning av oanvänd rabattkod efter betalning.

Ingen återbetalning kommer ges om du väljer att validera din order medan rabatten inte har behandlats korrekt.

Kupongkoder kan inte kombineras med andra kupongkoder, eller användas på auktioner.

Villkoren för användning, giltighet och värde av rabattkoder kan ändras utan förvarning.

Artikel 13 – Immaterialrätt

Innehållet på webbplatsen www.vidaXL.se tillhör säljaren och vidaXLs partners, det är skyddat av svenk lagstiftning om immateriella rättigheter.

Reproduktion av detta innehåll - hel eller delvis - är strängt förbjuden och kan bryta mot lagar om upphovsrätt.

Kunden och andra besökare på vidaXL.se godkänner att inte använda sig av eller reproducera någon av dessa ritningar, modeller och prototyper och så vidare, utan uttryckligt skriftligt tillstånd från säljaren.

Artikel 14 – Lag – Språk

Uttrycklig överenskommelse mellan parterna styrs av dessa allmänna villkor och svensk lag. 

Villkoren är skrivna på svenska. Om de blir översatta till ett annat eller flera andra språk, är endast den svenska texten avgörande i händelse av tvist.

Artikel 15 – Tvister

I händelse av tvist mellan säljare och kund, förbinder parterna sig särskilt till att försöka nå en uppgörelse i godo innan domstolsförfarande. vidaXL förbinder sig att följa Allmänna Reklamationsnämndens utslag. Tillämpligt forum vid domstolsprövning är Stockholms tingsrätt.

Artikel 16 – Force Majeure

vidaXL.se är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal om underlåtenheten har sin grund i hinder som vidaXL.se inte kan övervinna eller om fullgörelsen skulle förutsätta uppoffringar som inte är rimliga med hänsyn till köparens intresse av att säljaren fullgör köpet. Såsom hinder enligt ovan kan nämnas naturkatastrof, medförande transporthinder, elavbrott som leder til produktionsstopp, eldsvåda eller explosion, strejk, blockad, krig, sabotage eller myndighetsåtgärd såsom t ex försäljningsförbud, transport- eller importförbud.

Artikel 17 – Kundtjänst

I händelse av fel eller frågor kan vår kundtjänsten kontaktas:

        •     E-mail: webservice@vidaXL.se

 

Villkor för företagskunder

Senast uppdaterad: 2020-06-01

 

Innehåll:

Artikel 1 - Definitioner

Artikel 2 – Näringsidkarens identitet

Artikel 3 - Tillämplighet

Artikel 4 – Erbjudandet

Artikel 5 - Kontraktet

Artikel 6 - Prissättning

Artikel 7 - Uppfyllelse av avtalet och tilläggsgaranti

Artikel 8 - Leverans och utförande

Artikel 9 - Utökade transaktioner: varaktighet, uppsägning och förlängning

Artikel 10 - Betalning

Artikel 11 - Ansvar

Artikel 12: Äganderättsförbehåll

Artikel 13 - Klagomålsförfarande

Artikel 14 – Tvister

Artikel 1 – Definitioner

Under dessa villkor kommer följande termer och definitioner att användas:

1. Dag: kalenderdag;

2. Digitalt innehåll: data som produceras eller levereras i digital form;

3. Långtidsavtal: ett avtal som föreskriver regelbunden leverans av artiklar, tjänster och/eller digitalt innehåll under en viss period;

4. Hållbart medium: alla verktyg - inklusive e-post - som gör det möjligt för kunden eller entreprenören att lagra information som personligen riktas till dem på ett sätt som möjliggör framtida konsultation eller användning under en period som är anpassad till det mål som informationen är avsedd för och möjliggör oförändrad återgivning av den lagrade informationen;

5. Kund: den fysiska eller juridiska person som agerar som professionell och / eller för ett företag;

6. Entreprenör: den fysiska eller juridiska personen som erbjuder produkter, (tillgång till) digitalt innehåll och / eller tjänster till kunder på distans;

7. Avståndskontrakt: ett avtal som ingås mellan entreprenören och kunden inom ramen för ett organiserat system med distansförsäljning av produkter, digitalt innehåll och / eller tjänster varigenom, tills avtalet ingås, exklusivt eller delvis användningen görs av en eller flera tekniker för kommunikation på distans;

8. Skriftlig: i dessa villkor inkluderar "skriftlig" kommunikation via e-post och fax om avsändarens identitet och e-postens integritet är tillräckligt säker;

9. Teknik för att kommunicera på distans: en resurs som kan användas för att ingå ett kontrakt utan att kunden och entreprenören måste samlas samtidigt i samma utrymme;

10. Webbplats: entreprenörens webbshop där varor och tjänster erbjuds som kan köpas av kunder;

11. Plattform: den externa miljö där entreprenörer kan erbjuda varor och tjänster som kan köpas av kunder.

 

Artikel 2 – Näringsidkarens identitet

Det privata aktiebolaget vidaXL BV, beläget på Mary Kingsleystraat 1, 5928 SK Venlo, The Netherlands.  Verksam i Nederländerna under momsregistreringsnummer: BE 0535798009, som handlas under Chamber of Commerce-nummer 52904822.

 

Artikel 3 - Tillämplighet

1. Dessa villkor är tillämpliga på varje entreprenörs erbjudande och varje distansavtal mellan entreprenören och kunden.

2. Om kunden inkluderar bestämmelser eller villkor som avviker från eller inte förekommer i de allmänna villkoren i sitt uppdrag, kommer bestämmelser eller villkor endast att gälla för entreprenören om de uttryckligen accepteras i skriftlig form.

3. Texten till dessa villkor kommer att göras tillgänglig för kunden innan distansavtalet ingås.  Om detta inte är möjligt på ett rimligt sätt kommer entreprenören att ange, innan distansavtalet ingås, hur villkoren kan konsulteras hos företagaren och att de kan skickas så snart som möjligt, gratis, på kundens begäran.

4. Om distansavtalet ingås elektroniskt kan det hända, i motsats till föregående stycke och innan distansavtalet ingås, att texten i dessa villkor görs tillgänglig för kunden på elektronisk väg på ett sådant sätt att det kan lagras av kunden på ett enkelt sätt på en hållbar databärare.  Om detta inte är rimligt möjligt kommer det, innan distansavtalet ingås, att anges var villkoren kan konsulteras elektroniskt och att de skickas elektroniskt eller på annat sätt, utan kostnad, på kundens begäran.

5. Om, och i den utsträckning en av bestämmelserna i dessa allmänna villkor är ogiltiga, måste den berörda bestämmelsen läsas i enlighet med den lagligt tillåtna bestämmelsen som ligger närmast innehållet till parternas avsikter, så som den verkar från den obefintliga eller ogiltiga bestämmelsen, medan de återstående bestämmelserna fortfarande är i kraft.

6. Om, utöver dessa villkor, specifika villkor för en extern plattform som produkter och tjänster erbjuds av företagaren gäller, kan kunden, i händelse av motstridiga villkor, alltid åberopa tillämpliga villkor som är mest gynnsamma för dem, men bara om villkoren inte kan undantas.

Artikel 4 – Erbjudandet

1. Om ett erbjudande är föremål för en begränsad varaktighet eller villkor, kommer detta uttryckligen att anges i erbjudandet.

2. Erbjudandet kommer att innehålla en fullständig och detaljerad beskrivning av de produkter, det digitala innehållet och / eller tjänsterna som erbjuds.

3. Webbplatsens innehåll såväl som dess erbjudande har komponerats med största omsorg.  Entreprenören kan dock inte garantera att all information på webbplatsen alltid är korrekt och fullständig. På grund av detta är alla priser, erbjudandet och annan information på webbplatsen och i annat material från entreprenören föremål för uppenbara programmerings- och skrivfel.

Artikel 5 - Kontraktet

1. Avtalet träder i kraft när kunden accepterar erbjudandet och uppfyller motsvarande villkor.

2. Om kunden har accepterat erbjudandet på elektronisk väg, kommer företagaren omedelbart på elektronisk väg att bekräfta mottagandet av godkännandet av erbjudandet. Om mottagandet av godkännande av erbjudandet inte har bekräftats av entreprenören kan kunden säga upp avtalet.

3. Efter att kunden accepterat erbjudandet förbehåller sig entreprenören rätten att annullera erbjudandet inom 3 arbetsdagar efter godkännande.   Entreprenören kommer omedelbart att meddela kunden om sådana avbokningar.

4. Om kontraktet ingås elektroniskt ska entreprenören vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för en säker elektronisk överföring av data och säkerställa en säker webbmiljö.  Om kunden kan betala elektroniskt kommer entreprenören att iaktta lämpliga säkerhetsåtgärder för detta ändamål.

5. Om det, efter det att avtalet har godkänts, visar sig att kunden har lämnat felaktiga uppgifter, har entreprenören rätt att fullgöra sina skyldigheter först efter att ha fått rätt information.

6. Entreprenören kan inom de lagstadgade bestämmelserna undersöka om kunden kan fullgöra sina betalningsförpliktelser samt undersöka all fakta och faktorer som är viktiga för att ingå distansavtalet på ett ansvarsfullt sätt.  Om entreprenören, baserat på denna undersökning, har goda skäl för att inte ingå avtalet, har de rätt att vägra en beställning eller ansökan, med angivande av skäl eller att bifoga särskilda villkor för genomförandet.  Om entreprenören, baserat på utredningen, avvisar begäran eller ställer särskilda villkor till den, kommer kunden att informeras om detta senast 3 dagar efter avtalets ingående.

Artikel 6 - Prissättning

1. Alla priser som nämns på webbplatsen och i annat material från entreprenören är inklusive moms (om inte annat anges) och om inte annat anges på webbplatsen, ingår andra tillämpliga avgifter.

2. I motsats till föregående stycke kan entreprenören erbjuda produkter eller tjänster, vars priser är kopplade till fluktuationer på den finansiella marknaden som entreprenören inte har något inflytande över, till rörliga priser.  Denna koppling till fluktuationer och det faktum att angivna priser är målpriser kommer att anges i erbjudandet.

3. Entreprenören kan ändra priserna två veckor efter avtalets ingående.  Kunder som inte håller med om ändringen har befogenhet att säga upp avtalet utan att debiteras för detta av entreprenören.

4. Ytterligare avgifter, såsom leveransavgifter och betalningsavgifter, kommer att nämnas på webbplatsen och kommer åtminstone att visas under beställningsprocessen.

Artikel 7 - Uppfyllelse av avtalet och tilläggsgaranti

1. Entreprenören garanterar att de levererade produkterna och tjänsterna överensstämmer med avtalet, med förståelse för att mindre avvikelser som accepteras inom sektorn avseende specificerade storlekar, vikter, kvantiteter, missfärgningar och små ömsesidiga färgavvikelser etc., inte räknas som brister på entreprenörens del.

2. Kunden måste undersöka de levererade varorna vid leveransen och kunden måste kontrollera om de levererade varorna uppfyller avtalsbestämmelserna. Detta inkluderar:

-         om rätt varor har levererats;

-         om de levererade varorna motsvarar kvantitet och antal enligt avtalet;

-         om de levererade varorna uppfyller de krav som kan ställas för normal användning och / eller kommersiella ändamål.

Vid synliga defekter eller brister måste kunden rapportera dessa till entreprenören inom 14 dagar efter leverans.  Om icke synliga defekter eller brister upptäcks, måste kunden rapportera dessa till entreprenören senast inom 14 dagar efter att han eller hon rimligen kunde ha upptäckt dessa.  Om kunden inte gör detta har han/hon inte längre rätt till någon form av reparation, utbyte, ersättning och / eller återbetalning för dessa brister.

3. Om entreprenören anser att ett klagomål är motiverat kommer de relevanta produkterna att repareras, bytas ut eller (delvis) ersättas efter samråd med kunden. Entreprenören kan därigenom omdirigera kunden till en tillverkare eller leverantör.

Artikel 8 - Leverans och utförande

1. I enlighet med vad som anges i detta avseende i artikel 3 av dessa villkor kommer entreprenören att utföra godkända beställningar med lämplig snabbhet.

2. Entreprenören har rätt att engagera tredje part om det krävs för att utföra de uppgifter som anges i kontraktet.

3. De angivna leveranstiderna måste tolkas som en skälig plikt och anses ha varit ungefärliga. Entreprenören kan välja transportör. Förutom i händelse av avsiktlig eller hänsynslöshet från säljarens sida, överskridande av leveranstiden berättigar aldrig kunden till någon form av ersättning.

4. Entreprenören förbehåller sig rätten att leverera sålda produkter i delar.

5. Risken för skada på och / eller förlust av produkter vilar på entreprenören fram till tidpunkten för leverans till kunden, såvida inte annat uttryckligen överenskommits. Om kunden samtycker till att hämta produkterna överförs risken när produkterna överlämnas.

6. Om kunden, eller en tredje part som utsetts av dem, inte är närvarande vid leveransadressen vid den överenskomna tiden för att ta emot produkterna, har entreprenören rätt att ta tillbaka produkterna. I samråd med kunden kan entreprenören, mot extra kostnader, erbjuda produkterna till kunden vid en annan tidpunkt och / eller annan dag. Om leveransen visar sig vara omöjlig kommer betalningsskyldigheten inte att annulleras och eventuella tilläggskostnader inklusive returkostnader debiteras kunden.

Artikel 9 - Utökade transaktioner: varaktighet, uppsägning och förlängning

Uppsägning:

1. Kunden kan alltid säga upp ett avtal som ingås på obestämd tid och är för regelbunden leverans av produkter, digitalt innehåll eller tjänster i enlighet med de avtalade uppsägningsreglerna och en uppsägningstid på högst två månader.

2. Kunden kan alltid säga upp ett avtal som ingås för en bestämd period och är för regelbunden leverans av produkter (inklusive el), digitalt innehåll eller tjänster i slutet av den bestämda perioden med iakttagande av de uppsägningsregler som överenskommits för detta syfte och en uppsägningstid på högst två månader.

3. Kunden kan säga upp de avtal som anges i föregående stycken skriftligen.

Förlängning:

4. Ett avtal som ingås för en viss period och är för regelbunden leverans av produkter (inklusive el), digitalt innehåll eller tjänster kommer automatiskt att förlängas för samma bestämda period.

5. De nämnda uppsägningstiderna gäller också för entreprenörens uppsägningar

Artikel 10 - Betalning

1. Kunden har skyldigheten att betala entreprenören under orderprocessen och med webbplatsen nämnda betalningsmetoder. Entreprenören står fritt att erbjuda olika betalningsmetoder som kan ändras då och då. Såvida inte annat bestäms är kunden skyldig att betala inom 14 dagar efter leverans.

2. Om kunden inte fullgör sina betalningsskyldigheter i tid, är de omedelbart ansvariga enligt lag utan att en formell underrättelse krävs. Entreprenören har rätt att höja det belopp som ska betalas med lagstadgad ränta och entreprenören har rätt att debitera kundens utomstående inkassokostnader.

Artikel 11 - Äganderättsförbehåll

1. Levererade varor förblir entreprenörens ägarskap tills kunden betalar hela beloppet.

Artikel 12 - Ansvar

1. Med förbehåll för avsikt eller grov vårdslöshet är företagarens totala ansvar gentemot kunden på grund av hänförligt misslyckande i utförandet av avtalet begränsad till kompensation till högst det belopp som anges för det avtalet (inklusive moms). I händelse av ett långtidsavtal är ansvaret begränsat till en återbetalning av det belopp som kunden var skyldig entreprenören under de tre månader som föregick skadan.

2. Entreprenören är inte ansvarig gentemot kunden för indirekt skada, inklusive men inte begränsad till följdskador, förlust av vinst, missade besparingar, förlust av data eller skada på grund av affärsavbrott.

3. Kunden ersätter entreprenören för alla anspråk gentemot tredje part, förutom i händelse av avsiktlig hänsynslöshet från entreprenören eller en lagstadgad chef för entreprenören.

4. De föregående styckena gäller inte för skador på grund av återförsäljning av felaktiga produkter som köpts från entreprenören, om klientens kunder förbinder sig till rättsliga åtgärder mot dem.

5. Om inte fullgörandet av avtalet är permanent omöjligt, ska en entreprenörs ansvar på grund av en hänförlig underlåtenhet att fullgöra en skyldighet från avtalet endast uppstå om kunden genast skriftligen informerar entreprenören med en rimlig tidsfrist för att avhjälpa misslyckandet, och entreprenören fortsätter att vara i försummelse när det gäller att fullgöra sin skyldighet efter den perioden. Meddelandet om fallissemang måste innehålla en så fullständig och så detaljerad beskrivning som möjligt av bristen, så att entreprenören ges möjlighet att svara tillräckligt.

6. En förutsättning för eventuell rätt till ersättning är att kunden alltid rapporterar skadorna till entreprenören skriftligen så snart som möjligt, men senast 14 dagar efter de har uppstått. Skador som inte har uppmärksammats av entreprenören inom den perioden är inte berättigade till ersättning, såvida inte kunden kan visa att han inte kunde ha rapporterat skadan tidigare.

7. I händelse av force majeure är entreprenören inte skyldig att kompensera skador till kunden.

Artikel 13 - Klagomålsförfarande

1. Entreprenören har ett tillräckligt publicerat klagomålsförfarande och hanterar klagomålet i enlighet med detta klagomålsförfarande.

2. Klagomål rörande genomförandet av avtalet måste skickas till entreprenören, fullständigt och tydligt beskrivet, inom en rimlig tid efter att kunden har konstaterat bristerna.

3. Klagomål som skickas till entreprenören kommer att besvaras inom en period på 14 dagar räknat från mottagandedatumet. Om ett klagomål kräver en förväntat längre behandlingstid svarar entreprenören inom 14 dagar med en bekräftelse på mottagandet och en uppgift om när kunden kan förvänta sig ett mer omfattande svar.

Artikel 14 - Tvister

1. Avtal mellan entreprenören och kunden som dessa villkor gäller regleras uteslutande av nederländska lagar.

2. Eventuella tvister som kan uppstå på grund av avtalet och inte kan lösas i minnet kan exklusivt överlämnas till domstolen i Oost-Brabant, plats 's-Hertogenbosch. Detta är föremål för i den mån obligatoriska behörighetsregler begränsar detta val. Entreprenören och kunden kan lösa sina tvister genom bindande råd eller skiljedom.

 

Allmänna villkor för användning av vidaXLs hemsida

Version: 2020-06-01

Innehållsförteckning

Artikel 1 - Definitioner 

Artikel 2 - Tillämplighet 

Artikel 3 - Kundkonto 

Artikel 4 - Allmänna villkor vid användning av hemsidan 

Artikel 5 - Beställningar 

Artikel 6 - Auktioner 

Artikel 7 - Recensioner 

Artikel 8 - Stänga konto och hemsidans funktioner 

Artikel 9 - Personuppgifter och integritet 

Artikel 10 - Immaterialrätt och tredjepartsdata 

Artikel 11 - Skyldigheter 

Artikel 12 - Övrigt 

Artikel 1 - Definitioner

 • Konto: Det konto som användaren måste skapa för att kunna lägga beställningar, delta i auktioner och lägga recensioner. 
 • Tredjeparts säljare: En tredje part som erbjuder produkter till användare via hemsidan. 
 • Användare: Besökare på hemsidan.
 • Allmänna villkor vid användning: Villkor och bestämmelser vid användning av vidaXL-hemsidor. 
 • Recension: Ett omdömme som kan läggas av de som använder vidaXL, hemsidan och/eller tredjepartssäljare.
 • Auktioner: Alla auktioner som hålls av vidaXL på hemsidan.
 • vidaXL: vidaXL Marketplace International B.V. huvudkontor i (5928 SK) Venlo, Mary Kingsleystraat 1.
 • Hemsida: Hemsidan som finns under URL vidaXL.nl samt andra hemsidor, URL, eller tillämpningar tillägnade av vidaXL.

Artikel 2 - Tillämplighet

 1. Dessa allmänna villkor gäller vid allt bruk av hemsidan, samt vid användning av kontot.
 2. vidaXL förbehåller sig rätten att emellanåt ändra de allmänna villkoren. De ändrade villkoren börjar gälla så snart de publicerats på hemsidan. Av denna anledning är det rekommenderat att regelbundet återbesöka de allmänna villkoren.

Artikel 3 - Kundkonto

 1. För att kunna lägga beställningar, delta i auktioner och lämna recensioner, är det nödvändigt att skapa ett konto. Användaren kan skapa ett konto genom att fylla i den obligatoriska informationen i onlineformuläret på hemsidan. Detta formulär finns att hitta under rubriken ”Ny användare?”.
 2. För att kunna skapa ett konto behöver användaren:
  1. vara minst 18 år vid det tilllfälle då kontot begärs;
  2. ha en giltig e-postadress.
 3. Efter det att ett konto har skapats, kommer användaren få en bekfräftelse skickad till den e-postadress som angavs i förmuläret. När kontot väl har aktiverats, kan användaren logga in med angiven epostadress och det självvalda lösenordet.
 4. En e-postadress kan endast användas en gång för skapande av ett konto. Ett konto är personligt, ej överlåtbart, och länkat till användaren som ursprungligen skapat kontot.
 5. Användaren måste försäkra att all information som är angiven gällande kontot och vidare kommunikation med vidaXL, är korrekt, fullständig, och aktuell. Alla ändringar i personuppgifterna kan göras av användaren själv genom att logga in på kontot och hantera ändringar.
 6. Användaren måste hålla lösenordet konfidentiellt, och vidta rimliga åtgärder för att förhindra obehöriga från att få kunskap om, och användning av, lösenord och/eller konto.
 7. Användaren är skyldig att omedelbart meddela vidaXL i händelse av förlut, stöld, eller (misstänkt) missbruk, samt vid obehörig användning av lösenord och/eller konto av en tredje part. Innan en anmälan tagits emot av vidaXL, är användaren själv ansvarig för eventuella förluster eller skador till följd av missbruk av lösenord och/eller konto.
 8. Om vidaXL får kännedom om, eller har anledning att misstänka obehörigt intrång från en tredje part i ett konto, förbehåller sig vidaXL rätten att omedelbart spärra kontot i fråga, och återställa eventuella skador som skett till följd av detta från användaren, utan att vidaXL hålls ansvariga för skador som drabbas användaren.

Artikel 4 – Användning av hemsida

1. Användaren försäkrar att information och uppgifter som tillhandahålls av denne är korrekt, fullständig och tillförlitlig. vidaXL förbehåller sig rätten att kontrollera dess korrekthet, samt att avlägsna felaktig eller ej verifierbar information eller uppgifter.

2. Användaren är ej tillåten att:

 • störa driften av hemsidan eller använda programvara som kan störa driften av hemsidan; 
 • initiera processer eller låta dem fortsätta, där denna kan rimligen misstänka att detta begränsar andra internetanvändare, eller negativt påverkar användningen av hemsidan;
 • utge sig för att vara en annan användare.

3. Användaren är ej tillåten att kopiera eller tillgängliggöra (via djuplänkning eller på annat sätt) hemsidan eller annan del av den, utan att först få ett skriftligt tillstånd av vidaXL.

Artikel 5 – Beställningar

 1. vidaXLs allmänna villkor och returpolicy gäller alla beställningar från vidaXL som är lagda på hemsidan. Användaren godkänner villkoren samt returpolicy vid skapandet av ett konto.
 2. För beställningar från en tredjepartssäljare genom hemsidan, kan säljarens allmänna villkor och returpolicy vara tillämpliga. Dessa kan hittas på på tredjepartssäljarens företagssida.

Artikel 6 - Auktioner

 1. vidaXLs auktionsvillkor gäller för deltagande i auktioner som innehas av vidaXL på hemsidan. Användaren godkänner dessa villkor vid skapandet av ett konto, eller vid första auktionsdeltagande.
 2. Användaren är ej tillåten att på något sätt orättvist eller felaktigt påverka budgivningen.

Artikel 7 - Recensioner

 1. Efter ett köp via hemsidan kan användaren bli ombedd, av eller på uppdrag från vidaXL, att recensera vidaXL, hemsidan, och/eller tredjepartssäljare. vidaXL förbehåller rätten att eventuellt lägga ut omdömen på hemsidan, eller publicera det på annat sätt. Detta inkluderar namn, bostadsort och datum, såsom användaren skrivit den.
 2. Om recensioner samlas upp av en tredjepart på uppdrag från vidaXL, är de allmänna villkoren och/eller villkoren för användning tillämpliga på dessa recensioner.
 3. vidaXL förbehåller sig rätten att inte publicera en recension eller avlägsna den från hemsidan, om tredjeparten kan bevisa att recensionen i fråga:
 • strider mot lagar eller förordningar;
 • strider mot allmän ordning eller anständighet;
 • endast recenserar en produkt;
 • inte hänför sig till tredjepartssäljaren i fråga; 
 • innehåller personlig information om en tredje part;  
 • innehåller en webbadress eller reklam;
 • är missvisande.

Artikel 8 – Stänga konto och hemsidans funktioner

 1. vidaXL förbehåller sig rätten att neka en användare att stänga sitt konto vid anledningar som:
 • otillåten användning eller missbruk av hemsidan och/eller kontot;
 • misslyckande att följa de allmänna villkoren, villkoren för användning, samt auktionsvillkoren;
 • misslyckande att följa avtal mellan användaren, vidaXL och/eller tredjepartssäljaren.

 2. vidaXL har även rätt att begränsa, förneka eller upphäva vissa användningar, eller tillfälligt blockera ett konto. Se ovan 8.1.

 3. vidaXL förbehåller sig rätten att när som helst kunna upphäva eller ändra vissa funktioner.

Artikel 9 - Personuppgifter och integritet

 1. De personuppgifter som tillhandahålls vidaXL från användaren, såsom namn, adress, telefonnummer och e-postadress, behandlas av vidaXL och placeras i filer som tillhör vidaXL. Denna information används av vidaXL för att hantera konton och auktioner, behandla beställningar, leverans och fakturering. Det kan även användas som medling vid eventuella tvister mellan användare och tredje parter.
 2. Användaren har alltid tillgång till sitt konto, och kan ändra eller utöka personuppgifter genom att logga in på dennes konto.
 3. vidaXL kommer i princip aldrig lämna ut personuppgifter till en tredje part, om detta inte krävs för att verkställa ett avtal med användaren. vidaXL kan till exempelvis ge tredjepartenssäljare en användares namn, adress, e-postadress och telefonnummer, om detta krävs för att utföra ett köpeavtal mellan säljaren och användaren. Kontakten mellan säljare och användare hanteras genom ett vidaXL epostprogram, och all kontakt mellan användare och tredjepartssäljare lagras i vidaXL servrar, som kan nås och användas av vidaXL för att:
 • hjälpa användare eller säljare med frågor; 
 • bedöma om tredjepartssäljaren uppfyller / har uppfyllt dennes krav; 
 • analysera processförbättringar.

 4. Hemsidorna använder cookies. Cookies används för att till exempelvis komma ihåg inloggningsuppgifter. Även tredjepartscookies är utplacerade på hemsidan.
 5. Användaren kan ställa in sin webbläsare för att neka mottagandet av cookies under besöket på hemsidan. En följd av detta kan emellertid eventuellt göra att användaren ej kan  bruka hemsidan och alla dess funktioner till fulla, eller att användaren möjligen bli nekad tillträde till vissa delar av hemsidan, samt på kontot.
 6. vidaXL förbehåller sig rätten att lagra data om en besökares beteende på hemsidan (IP-adress bl.a.) om misstankar uppstår om missbruk och/eller obehörig användning av hemsidan.
 7. För mer information angående användningen av personuppgifter eller för mer information om cookies, vänligen hänvisa till vidaXLs sekretesspolicy, som finns att hitta på hemsidan.

Artikel 10 – Immaterialrätt och tredjepartsdata

 1. Om inget annat anges är alla rättigheter, upphovsrätten, och andra imateriella rättigheter på hemsidan reserverad av vidaXL, då den inte är reserverad av tredje part / licenshavare som gjort informationen tillgänglig.
 2. Användaren får konsultera (uppgifter angivna) på hemsidan, och göra kopior för personligt bruk, exempelvis genom att skriva ut eller spara den. All annan användning, exempelvis återgivning (av delar) på en utomstående hemsida, eller skapandet av hyperlänkar, djuplänkar eller anslutningar till (delar av) hemsidan är ej tillåtet utan ett skriftligt tillstånd från vidaXL.
 3. Informationen på hemsidan är delvis levererad av tredje parter, såsom tredjepartssäljare och andra användare (via recensioner). vidaXL kan ej hållas ansvarig för eventuella skador som sker till följd av ofullständig, osanningsenlig eller felaktig information som tillhandahållits av tredje part på hemsidan.
 4. Hemsidan kan innehålla länkar till utomstående internetsidor. vidaXL kan ej hållas ansvarig för användandet eller innehållet av dessa hemsidor.

Artikel 11 - Skyldigheter

 1. Användaren medger att köpeavtalet endast är mellan användaren och tredjepartsäljaren vid beställningar av tredje part. vidaXL är inte, och kommer inte att vara en del av detta.
 2. Just därför är vidaXL ej skyldig att kontrollera eller bedömma kvalitet, kvantitet eller kapacitet, på de produkter som erbjuds på hemsidan av tredje parter. vidaXL kan ej hållas ansvarig för eventuella skador som sker vid felaktig eller ofullständig information från en tredje part.
 3. Skulle vidaXL vara ansvarig för eventuella skador som uppstår, är detta begränsat till inköpspriset som fakturerats till användaren från tredjepartssäljaren. 
 4. vidaXLs ansvar sträcker sig endast, och är begränsat till, det belopp som vidaXLs ansvarsförsäkring kompenserar.

Artikel 12 - Övrigt

 1. Om en eller flera av bestämmelserna i dessa villkor för användning skulle sluta gälla, eller ej längre vara bindande, så fortsätter de kvarvarande bestämmelserna att gälla till fullo. I detta fall kommer vidaXL att ersätta bestämmelsen i fråga med en ny bestämmelse. Den nya bestämmelsen fastställs av vidaXL, och kommer likna den föregående så mycket som möjligt.
 2. Från användning av hemsidan till användning av konto och dessa allmänna villkor, är Nederländsk lag tillämpad.

Bilaga/bilagor

Villkor

Sekretess och cookiepolicy

Returpolicy

Villkor för auktioner