24/7 erbjudanden
Gratis leverans på alla produkter
Betala med Klarna
Kiyoh betyg: 4 / 5

Växthus

Visar: 1-48 av 66

Skaffa ditt växthus online

Ett litet växthus är perfekt om du vill odla dina egna växter och grönsaker hemma. Med gröna fingrar och rätt material kan alla odla sina egna grönsaker. Bortsätt från gröna fingrar och material behöver du också rätt växthus.

 

Olika typer av växthus

Ett växthus, eller glashus finns tillgängliga i olika typer. Typen av växthus beror på vilka växter du planerar att odla. Skillnaden mellan de olika varianterna är vilken typ av glas eller plast de är tillverkade av. Vi har listat några alternativ nedan:

  • Växthus i glas: de flesta miniväxthus i glas har växthusglas som standard. Detta har flera fördelar, det släpper in gott om ljus, vilket hjälper dina växter att växa. Glaset är också helt klart, så att du kan se hur det går för dina odlingar utan att gå in i växthuset. Ett växthus med växthusglas är idealt för grönsaker som tomater och sallad. Bortsett från att det också är effektivt, är det också vackert.
  • Säkerhetsglas: säkerhetsglas är ett alternativ till växthusglas. Säkerhetsglas är jämförbart på många sätt. Det resulterar också i ett klart växthus som släpper in gott om ljus. Denna typ av växthus är också lämpligt för att odla tomater och sallad. Så vad är skillnaden? Som namnet antyder är det glaset som är den största skillnaden, jämfört med vanligt växthusglas är säkerhetsglaset tjockare vilket automatisk gör det stadigare. Om glaset skulle gå sönder så uppstår inget flygande splitter.
  • Polykarbonat: ett växthus i polykarbonat är väldigt annorlunda de två tidigare alternativen. Dessa växthus använder tjocka plattor som är tillverkade i halvgenomskinlig plast. Fördelen är att de är bättre isolerade än växthus som är tillverkade i växthusglas eller säkerhetsglas. Sammansättningen av polykarbonat resulterar i att mindre ljusinsläpp. Detta gör växthuset till den perfekta miljön för växter som inte behöver så mycket solljus. Bortsett från växter med lägre behov av solljus är det också perfekt för att hålla tropiska växter.

 

Fördelar med att ha ett växthus

Det finns många fördelar med ett växthus i glas. Det är till exempel ett bra sätt att odla dina egna grönsaker. Du kan såklart göra detta utan att ställa upp ett växthus, men när du väl har ett kan du känna dig trygg med att dina vackra växter inte blir störda av oinbjudna besökare. Du kan också odla vissa typer av växter som du annars inte kan odla i ditt lokala klimat. Om du ska odla dina egna grönsaker har du alltid färska ingredienser utan att behöva gå till affären. Vilket perfekt läge att börja med middagen!

 

Beställ online

Efter att ha beslutat vilken typ av växthus som är bäst enligt dina behov är det väldigt enkelt att beställa online. vidaXL tar snabbt hand om din beställning och skickar det till ditt hem gratis.

Se mer