24/7 erbjudanden
Gratis leverans på alla produkter
Betala med Klarna
Kiyoh betyg: 4 / 5

Utomhusgrillar

Köp en grill på vidaXL

Att starta din grill på en trevlig sommardag tillsammans med vänner och familj är alltid en bra idé. Njut av solskenet och gott sällskap medan du väntar på maten som ligger på din grill. På vidaXL hittar du massor av trevliga grillar som gör dig till en riktig mästerkock. Du kan till exempel välja en kolgrill, ett utekök, elgrill eller bordsgrill om du har begränsat med plats, alternativt en rökgrill för de mer erfarna grillmästarna.

 

Olika grillar på vidaXL

Förr i tiden var kolgrillen standard, idag finns flera olika typer tillgängliga. Nedan kan du läsa hur de flesta typer av grillar fungerar och för vilken typ av mat de är mest lämpliga för:

 

-          Gasolgrill: Det som gör gasolgrillen populär är att den värms upp väldigt snabbt. Detta gör att du sparar tid då du slipper värma upp kolet, så du kan börja grilla omedelbart. Något som också är praktiskt är att du enkelt kan kontrollera värmen. På så sätt kan du laga din mat med perfekta resultat, utan att behöva oroa dig att det bränns. Du måste dock säkerställa att du har tillräckligt med gas innan du tänder grillen. Det skulle vara synd om den stängs av mitt i festen.

 

-          Elgrill: Den elektriska varianten värms också upp snabbt, och du kan kontrollera grillens temperaturen väldigt enkelt. En annan fördel med elgrill är att de ofta är lite mindre i storlek. Detta låter dig använda dem nästan överallt, även om du inte har en stor trädgård. Tänk på att du eventuellt behöver en förlängningssladd för att använda din grill. Se till att alltid vara förberedd innan du sätter igång.

 

-          Kolgrill: Den mest klassiska varianten som du kan köpa är kolgrillen. Denna typ av grill säkerställer att din mat smakar som den ska enligt många. Genom att använda kol får dina grönsaker och ditt kött en rökig arom. Den enda nackdelen med en kolgrill är att du måste förbereda grillen i tid. Kolet behöver lite tid att bli tillräckligt varmt. Med lite tålamod kan du njuta av härlig mat med en äkta rökig grillsmak.

 

Att underhålla din grill

För att njuta av din grill fullt ut är det viktigt att du underhåller den ordentligt. Efter användning är det viktigt att rengöra grillen ordentligt. Se till att alla matrester avlägsnas så att grillen inte påverkas. Överbliven aska kan du kasta i brännbart, var uppmärksam på att allt har svalnat innan du kastar det! Det är också bra att förvara grillen under vintern. Ställ den inomhus eller täck den med ett skyddsöverdrag. På så sätt kan du förhindra rostbildning eller slitage orsakat av sämre väderförhållanden.

 

Beställ en grill på vidaXL

När du har hittat den perfekta grillen kan du enkelt beställa den på vidaXL. Leveransen är alltid gratis oavsett hur stor grill du beställer!

Se mer