Trendiga små balkonger

Begränsad yta, oändlig potential: en mångsidig men kreativ stadsbalkong

Handla saker till balkongenkeyboard_arrow_right

När man bor i en stadslägenhet är en egen uteplats otroligt eftertraktat. En balkong låter dig tillbringa tid utomhus i solen, oavsett hur liten den är.

Alla balkonger har tillräckligt med plats för en fin och trevlig sittplats. Med rätt balkongmöbler kan exempelvis en generös yta förvandlas till en perfekt plats att lata dig. Om du letar efter idéer för en liten balkong kan du glädjas av att veta att det finns många sätt att inreda en liten men användbar balong.

Hur kan jag styla min balkong?

När du inreder en liten balkong måste du inte bara tänka på storleken utan även på dina behov och hur du använder den. Med detta i åtanke föreslår vi några olika alternativ.

Vad sägs om att förvandla din balkong till ett vackert privat café? Då kan du njuta av en lång fikapaus utomhus med en bra bok eller vänner och samtidigt få önskad avskildhet. Ett caféset kan passa perfekt på en liten balkong och de finns i många olika utföranden för att passa din stil. En sak att tänka på när du inreder ett sittutrymme är att välja ett litet bord så att du får mer plats att röra dig på eller plats för större och bekvämare stolar.  

 

Balkonginredning som är både praktisk och kreativ

För att maximera utrymmet på en liten balkong, särskilt om du vill skapa en plats för avslappning, kan du välja att köpa en eller två bänkar. Dekorera bänken med mjuka dynor och leta efter ett litet utebord som matchar den avslappnade stilen. 

Du kan också välja en mer bohemisk stil för balkongen genom att använda golvkuddar eller puffar. Detaljer som färgglada kuddar, en mjuk matta, lljusslingor eller kreativa lampor skapar ett vackert och inspirerande bohemiskt paradis.

 

Vilka balkongtillbehör är ett måste?

Din balkong måste precis som alla andra rum vara praktisk och bekväm att använda. Balkongtillbehör gör inte bara platsen vackrare, de gör den även mer praktisk och förvandlar en bortglömd yta till en inbjudande avkopplingsplats.

Du kan börja med att hämta inspiration från den senaste trenden med små balkonger. Oavsett vilken sittlösning du väljer rekommenderar vi att du först och främst tänker på din komfort. Dynor är som sagt ett måste som kan vara nyckeln till en bekväm balkong.

 

Bekväma stols- eller bänkdynor för alla smaker

Du kan välja att matcha ditt caféset med snygga stolsdynor eller gå direkt till balkongbänkar med dynor. Våra trädgårdsdynor i många olika färger och former tillverkade av högkvalitativt tyg är perfekta för detta ändamål.

För att få en riktigt mysig och inbjudande balkong kan du även använda utomhusmattor. De är inte bara mjuka för dina fötter utan suddar också ut gränserna mellan inomhus- och utomhusutrymmen så att du kan skapa en sammanhängande atmosfär som känns som hemma.

Tips: Om du har lyxen att ha en balkong vill du kunna tillbringa så mycket tid utomhus som möjligt, oavsett väder. För att skydda dig mot farliga UV-strålar och få insynsskydd rekommenderar vi ett väggmonterat parasoll eller en balkongskärm. Mjuka och mysiga filtar håller dig varm under kyliga kvällar utan att du behöver gå in, så det kan vara en bra idé att lägga till det på inköpslistan för balkongen. 

Hur man stylar en praktisk men fin balkong


Hur ser din drömbalkong ut? Föreställer du dig en himmelsk avkopplingsplats eller ett utomhuskontor? Det är inget som stoppar dig från få en härlig arbetsdag på balkongen. Allt du behöver är ett stadigt bord som är tillräckligt stort för din laptop och en bekväm stol. 

Det enklaste sättet att styla en multifunktionell stadsbalkong är att välja ett hängbord. Bordet är praktiskt under arbetstimmarna men kan också att fälla ned när det inte används. Du har friheten att välja en riktigt bekväm stol, me se till att ha 25- 33 cm mellan sitsen och undersidan av bordsskivan för att få en korrekt sittställning.

 

 

 

Topp 5 inredningstips för balkonger


Din balkong, dina regler! Det finns massor av stylingmöjligheter för att göra en liten stadsbalkong både praktisk och charmig. För att sätta din egen prägel på den måste du tänka på smådetaljer och trendiga saker till balkongen. Dessutom beror stilen på tillbehör och arrangemanget på vad som funkar bäst för din balkong och hur du ska använda balkongen. Du kan välja att förlita dig på dina stilval och samtidigt använda praktiska lösningar som möter dina vanor och behov. 

  1. Skapa en fin stämning med vackra lampor såsom ljusslingor, pendellampor, ljushållare och annat som kan ge din balkong den där fridfulla semesterkänslan.
  2. För att njuta av din stadsbalkong även när solen står högt på himlen, få lite skugga från ett parasoll eller en balkongskärm. 
  3. Har du inte tillräckligt med plats för både förvaring och sittlösning? En förvaringsbänk med förvaringsutrymme under sitsen kan vara ett perfekt sätt att kombinera användbarhet och stil.
  4. Macramé-gardiner är ett bra sätt att få en bohemisk känsla på balkongen. Experimentera med olika färger och mönster för att matcha din balkonginredning. décor.
  5. Vad är charmigare än en fin växt på en lilla stadsbalkong? Massor av växter! Investera i odlingslådor och blomlådor för att skapa en naturlig och tidlös skönhet.