De hetaste trenderna: Vitt och ljust

Lugnets diskreta kraft

 

Vad betyder vitt för dig? Den allmäna betydelsen är att vitt handlar om renhet, lugn och elegans. När vi inreder väljer vi vita produkter - möbler eller prydnader. Men vad tycker du om en helt vit inredning?

Vitt i hemmet är utan tvekan ett tidlöst val. Vit och ljus inredning är en av de hetaste trenderna som fångat vår uppmärksamhet. Upptäck hur man inreder ett rum i vitt och olika nyanser, men kolla även närmare på vad man ska och inte göra när det gäller den här trenden.

 

 

Hur man inreder i vitt

Vitt funkar i alla rum. Det utstrålar en lugn känsla som känns inbjudande. Vitt betyder också renlighet och stil, och därför är vita kök mycket vanliga. Vitt är perfekt i alla rum och kan hjälpa till att få ett begränsat utrymme att kännas större och rymligare.

Men många är rädda för en intetsägande vit inredning och tror att det kännas kallt och omysigt. För att undvika detta, följ den viktigaste regeln när du inreder i vitt: Använd olika vita nyanser. Blanda olika nyanser av vitt med naturliga nyanser för att få en hemtrevlig och mysig känsla. Du kan göra det här på många sätt. Välj vita möbler som sticker ut och lägg till dekorationer i andra nyanser för att förstärka känslan. Eller välj neutrala färger för de större möblerna och använd vitt för att få dem att sticka ut. Försök alltid att skapa en balans - bara vitt räcker inte.

 

 

Texturer betyder mycket 

Ett vitt rum visar elegans och exklusivitet när det kombineras med lämpliga texturer och färger. För att undvika en kall känsla och få en hemtrevlig och varm inredning kan du slänga in olika texturer. Vad du väljer beror på vad du gillar och vilken stil du vill uppnå. Vitt passar bra med allt du kan tänka dig.

Lägg till möbler av naturligt trä för en skandinavisk stil. Vitt tillsammans med tegelsten - i färg eller vitt - är en fantastisk kombination. Marmor kombinerat med vitt sticker ut med sin komplexa textur. Lägg till olika tyger som ull, bomull eller siden. Lek med olika nyanser av vitt och mångsidiga neutrala färger för att få en varm och minimalistisk stämning.

 

      

Kontrastens kraft

Vitt är starkt på egen hand. Trots det isolerar den vita trenden inte denna estetik, utan förstärker den med vackra kontraster. Kombinera en benvit soffa med matta och andra dekorationer i gräddvita nyanser, men lägg även till levande gröna växter. Det skapar en fräsch och mysig inredning.

De många nyanserna i blått tar din vita inredning till en ny nivå. Medelhavsstilen passar bra i moderna kök för en unik semesterkänsla. Vitt gör det även möjligt att leka med ljuset i rummet. Lägg till genomskinliga och metalliska ljuskällor. När en vit inredning kombineras med detaljer i glas, silver och guld blir det en elegant bakgrund för att sprida lugn.