De hetaste trenderna: eklektisk

Medan stilar är tidlösa, är trender heta

 

Det är djärvt, det är rikt och definitivt iögonfallande. Men mest av allt är det något vi ser överallt idag. Den eklektiska trenden är en av de mest populära metoderna när det gäller inredning. Men för blotta ögat ser denna trend ut som ett organiserat kaos.

Den eklektiska trenden föreslår en unik estetik. Den baseras på olika möbler, mönster som inte borde gå ihop och en oväntad färgpalett. Att lägga till några enanstående möbler och raffinerade ytor kommer att resultera i en förvånande harmoni av sinnen.

 

 

Bygg din Eklektiska Färgpalett

För att uppnå en rik men balanserad eklektisk stämning måste du fokusera på en huvudidé: välj en djärv accentfärg och tona ner den med härliga neutraler. Var inte rädd för att experimentera med färglager, för ett större djup. På så sätt bygger du en stark färgbas som möjliggör ytterligare mönstermatchning.

 

 

Rätt användning av former & material

Eklektik handlar om texturer och blandningar av olika perioder och stilar. Ta med moderna möbler med rena linjer och kombinera dem med större, eller vintageinspirerade. För den önskade atmosfären, använd olika material som kompletterar varandra. Marmor eller glas kompletterar i hög grad lyxiga tyger såsom sammet eller läder. Tryck är alltid ett måste och kan användas på tapeter, snygga mattor eller tillbehör för charmig rytm och upprepning.

 

      

Glöm inte möbler som sticker ut

Nämnde vi att eklektisk design måste vara djärv? Lägg då till några mer kraftfulla föremål som kommer att stjäla rampljuset. Tänk på storleken av ditt rum och våga vara lekfull. Din fokuspunktkan vara ett konstverk, ett dekorativt tillbehör eller en vågad möbel.