24/7 erbjudanden
Gratis leverans på alla produkter
Betala med Klarna

Gräsklippare

 

Beställ din gräsklippare online

En gräsklippare är en viktig del för alla med en fin gräsmatta i trädgården. Underhåll av gräsmattan är väldigt viktigt och det bästa sättet är att regelbundet ge gräsmattan näring och också klippa den i rätt tid. Du hittar optimala lösningar på vidaXL.

 

Olika typer av gräsklippare

En trädgård är aldrig den andra lik, så det låter rimligt att olika personer behöver olika gräsklippare. Du hittar vad du behöver på vidaXL! På vår webbshop hittar du flera olika typer av gräsklippare att välja bland. Du kan enkelt hitta den perfekta gräsklipparen för din gräsmatta.

  • Sladdlös gräsklippare: En batteridriven gräsklippare är lämplig för medelstora tomter. En gräsklippare kräver ganska mycket energi, och batteriet kommer så småningom bli tomt. Fördelen med en sladdlös gräsklippare är att den inte har så hög bullernivå, den är trevlig och lätt, samt enkel att manövrera.
  • Elektrisk gräsklippare: Bortsett från sladdlösa gräsklippare finns det såklart elektriska gräsklippare med sladd. De är också relativt bullerfria, vilket inte bara är praktiskt för dig, men också dina grannar! För dessa typer av gräsklippare måste du tänka på sladdens längd. Därför är elektriska gräsklippare oftats vanliga i medelstora tomter.
  • Bensindriven gräsklippare: Som ett alternativ till elektriska gräsklippare kan du också alltid välja en bensindriven. En av fördelarna med en bensindriven gräsklippare är dess kraftfulla motor. Detta resulterar i att gräsklipparens klippradie är större än radien för en elektrisk gräsklippare. Bensin innebär också att du inte behöver oroa dig för att klippa igenom nätsladden, eller att batteriet tar slut. Naturligtvis måste du säkerställa tillräckliga bensinnivåer, och de låter högre än andra typer av gräsklippare. Det håller också mycket längre än de elektriska modellerna. En bensindriven gräsklippare är perfekt för ytor 830 m2 och uppåt.
  • Handdriven gräsklippare: Denna gräsklippare är perfekt för små gräsmattor, eller om du vill vara på lite extra träning. En handdriven gräsklippare, som namnet antyder, skjuts för hand. Detta gör gräsklipparen lätt för alla att använda. Den handdrivna gräsklipparen är också praktisk och lätt. Du behöver inte heller oroa dig för att batteriet ska ta slut, nätsladden är för kort eller att bensinen tar slut.

 

Det viktiga med att underhålla sin gräsklippare

Korrekt underhåll av gräsklipparen är mycket viktigt om du vill att din maskin ska hålla. Om du vill hålla det så lättsamt som möjligt kan du skaffa en handdriven gräsklippare. Dessa typer kväver trots allt väldigt lite underhåll. För elektriska och sladdlösa gräsklippare är det viktigt att bladen eller ledningarna hålls rena och torra. Detta förhindrar rostbildning och håller dem skarpa längre. För bensindrivna gräsklippare måste du också hålla ledningar eller blad rena, och du måste kontrollera om de har tillräckligt med ren olja då och då.

 

Enkel beställning online

Som med alla våra andra produkter levereras våra gräsklippare till din dörr, snabbt och helt gratis. Allt du behöver göra är att lista ut vilken typ av gräsklippare som är bäst för din gräsmatta!

 

Se mer