24/7 erbjudanden
Gratis leverans på alla produkter
Betala med Klarna

Häcksaxar

Den perfekta häcksaxen för alla dina trimningsbehov

En häcksax är ett viktigt redskap för alla som vill ha fint i trädgården. Med en häcksax får du vackra buskar och träd i din trädgård. Man kan inte använda samma typ av häcksax på alla växtligheter i trädgården, därför har vidaXL ett brett utbud med olika typer av häcksaxar tillgängligt.

 

Olika typer av häcksaxar

Som vi tidigare beskrivit finns det en häcksax för varje uppgift. Vi går igenom några olika typer av häcksaxar och när man behöver dem nedan.

  • Elektrisk häcksax: Detta är en av de mest populära häcksaxarna. En elektrisk häcksax kan enkelt användas för den största delen av trimningen. De finns tillgängliga i olika wattal, så du kan hitta rätt maskin för alla jobb. En större häck med tjockare grenar kräver en maskin med högre wattal. Elektriska häcksaxar finns tillgängliga med eller utan sladd. Fördelen med en sladdlös häcksax är att du inte behöver oroa dig för att klippa av sladden.
  • Teleskopisk häcksax: En teleskopisk häcksax är också en elektrisk maskin, men skiljer sig från en vanlig häcksax. Det är en häcksax som är monterad på en typ av stång. Tack vare dess teleskopiska funktion kan du enkelt nå högre häckar. Detta innebär att du fortfarande kan få en rak kant på häckens ovansida. Den kan också användas för att trimma växter närmare marken. Du kan enkelt använda den stående, utan att behöva böja ryggen eller stå på knä.
  • Sekatörer: Denna typ av häcksax är ideal för att trimma buskar eller göra vackra kanter på din gräsmatta. Den är inte lämplig för större områden, utan snarare för att snygga till mindre detaljer.
  • Manuell häcksax: Precis som med en vanlig elektrisk häcksax, är detta ett populärt redskap. Detta handverktyg är perfekt när du behöver göra snabba trimningar. Dina grannar blir också glada eftersom dessa redskap är helt tysta. En manuell häcksax är också lämplig för mindre jobb och för att göra de sista detaljerna på dina häckar.

 

Hur man håller sin häcksax i gott skick

En häcksax behöver inte vara något som du använder varje dag, eller varannan dag, därför är det viktigt att underhålla sin häcksax. Ett sätt att göra detta på är att rengöra och torka häcksaxen efter användning. Detta begränsar slitage och förhindrar rostbildning på bladen. Om din häcksax blir slö kan du ersätta kedjan, eller slipa den själv med en fil. Det är också en bra idé att förvara din trimmer på en torr plats. Detta förhindrar också att rost bildas på bladen.

 

Beställ enkelt online

En häcksax är enkel att beställa online på vidaXL. Välj den perfekta trimmern för uppgiften och vidaXL ser till att allt levereras till dig, snabbt och gratis.

Se mer