Lär dig att välja en bra gamingstol

En bekväm gamingstol gör hela skillnaden. Du kanske tillbringar långa arbetsdagar på en stol eller njuter av ditt favoritspel. Detta innebär att kvaliteten på din stol kommer att påverka ditt välbefinnande i hög grad. En korrekt hållning när du sitter är avgörande i många aspekter, från hälsoproblem till hur roligt du har.

Därför kan valet av rätt gamingstol förändra hela spelupplevelsen. Stolens storlek, justerbarhet, materialet – alla dessa detaljer måste övervägas för att veta vad du ska leta efter i en gamingstol. Vår köpguide är här för att ge dig alla nödvändiga tips du behöver. 

 

Detaljer att vara uppmärksam på när du väljer en gamingstol

En gamingstol är inte bara en möbel som ska vara komfortabel. På grund av avancerad teknik har dagens gamingstolar speciella funktioner för att klara timmar av speltid. Gamingstolar kan paras ihop med din spelkonsol, för en bättre användarupplevelse. Så innan något, se till att kontrollera systemkompatibiliteten.

En gamingstol är lämplig för att spela dataspel, medan en racerstol är en bekväm gamingstol för spännande tävlingar. För att lägga till ännu mer funktionalitet är racerspelstolen utrustad med pedaler, en ratt eller en växelspak.

Å andra sidan kan en gamingstol höjas över marken, för mer assisterad komfort. En gungande gamingstol är populära för att låta spelare slappna av och luta sig tillbaka.

 

Tänk på komfort

Detta bör vara det första att tänka på när du väljer en gamingstol. Långa timmar av spel kan sätta mycket press på ryggen. Leta efter ergonomiska funktioner såsom svankstöd, justerbara rygg- och armstöd, nackstöd och ett infällbart fotstöd. Vissa kan till och med luta sig bakåt.

 

En gamingstol är en stor stol

Storleken är alltid viktigt när du väljer en möbel. Gamingstolar är alltid ganska stora, jämfört med vanliga skrivbordsstolar. De har höjd- och viktmått att välja mellan, men kom ihåg att de måste passa ditt rum.

Var samtidigt uppmärksam på din kroppstyp. En gamingstol som är för liten kommer att skapa fysiskt obehag, medan en som är för stor inte heller hjälper dina spelfärdigheter.

Investera i högkvalitativa material

Den gamingstol som passar dig är den som ger ultimat komfort. Den är också hållbar och robust, erbjuder ett bra kroppsstöd och håller i flera år. När du funderar på material, förbise inte stolens bas. Den här funktionen kommer att göra skillnaden mellan en billig gamingstol som är mindre hållbar och en med en lång livslängd

.

De alternativ du har när det gäller material är:

  • Läder – Äkta läder är evigt, robust och ventilerande, vilket gör att stolen kan hålla sig sval och tillhandahåller välbehövlig komfort.
  • PU-läder – Billigare än äkta läder, PU är spillbeständigt och torkar inte ut över tid.
  • PVC-läder - PVC-läder är ett annat prisvärt alternativ. Det är fläck- och vattentåligt, och det finns i en mängd olika färger. 
  • Tyg – Mycket mer ventilerande än läder. En gamingstol i tyg känns mjuk att röra och håller över en lång tid. 
  • Nät – En nätstol är den mest ventilerande och mycket bekväm. Tänk på att nät inte är lika lätt att rengöra som resten av materialen, vilket kan få stolen att visa tecken på slitage tidigare.

 

Vad är din stil?

Att hitta rätt spelstol är inte lätt. Förutom komfort bör du titta på dess utseende. När allt kommer omkring är det fortfarande en möbel, och den måste passa din egen stil. Många av dem finns i en mängd olika färger och matchar din spelkonsol eller din dator. Andra spelstolar kan anpassas med ditt favoritfärgschema, spelteman och karaktärer. Med lite forskning kan du hitta dina drömmars gamingstol.

För att gå den extra milen, välj en stol med inbyggda tekniska funktioner. Vissa har ett fotstöd; andra fokuserar på högteknologiska detaljer. Njut av en inbyggd högtalare och till och med en nackstödshögtalare. Med så mångsidiga alternativ är du några klick bort att välja den perfekta gamingstolen. Se till att kolla vårt fantastiska erbjudande av gamingstolar nedan och låt spelet börja!