Hjälpsamma idéer för hur man väljer en TV-bänk

Doften av nypoppade popcorn är startskottet på en rolig filmkväll! Redo att njuta av lite kvalitetstid framför ditt favoritprogram på tv? Tv:n är en mittpunkt i ditt vardagsrum, det är därför det är viktigt att veta hur man väljer en tv-bänk.

Börja med att mäta din tv för att se vilken bänk som passar bäst. Försök sedan att visualisera hur tv-bänken passar ditt rum. Hitta alternativ som passar storleken på ditt rum för att få en balanserad inredning. Glöm inte dina designpreferenser - tänk på vilken färg din tv-bänk ska ha. För rätt blandning av stilar, var uppmärksam på vilket material din tv-bänk bör vara.

Med de många alternativen är det inte enkelt att veta hur man väljer rätt tv-bänk. Men det behöver inte vara svårt heller. Vår guide är här för att hjälpa; kolla våra tips för att köpa den perfekta tv-bänken för ditt hem.

 

Hur stor är din TV? – Korrekt storlek matchar

Du kanske undrar vilken storlek TV-stativ du behöver. Detta är din utgångspunkt innan du gör ett köp. Om du vill köpa en bänk för den TV du redan äger måste du mäta den först. Tänk på att bänken måste vara större än din TV. Detta säkerställer stabilitet och en estetisk balans.

Många undrar om det är ok att tv:n är bredare än bänken. Svaret är nej, se till att bänken är större, för att skydda din TV från att välta. Var också uppmärksam på djupet, eftersom det måste finnas tillräckligt med utrymme för din TV och extra utrustning. Förutom säkerhet är lagringsutrymmet en annan fördel med en större bänk. Lägg till några dekorationer, ett vanligt trick för att integrera teknik i mysig inredning.

Kom ihåg att bedöma en bekväm synhöjd. Om du undrar hur hög en tv-bänk ska vara är svaret enkelt. Du måste placera skärmen i ögonhöjd när du sitter. Mitten av skärmen ska nå din synnivå. Standard-TV-höjden är cirka 106 cm, men det beror på din sittmöbel. Om du behöver högre flexibilitet, överväg ett väggfäste som möjliggör justeringar.

Specialtips: För att hitta rätt visningsavstånd, dubbla skärmstorleken. En 50-tums (110 cm) TV-skärm bör till exempel placeras minst 220 cm från din soffa.

Hur väljer jag rätt TV-bänk? 

Alla detaljer ovan hjälper dig att uppnå ett bekvämt TV-område för oändliga filmmaraton. En sak att tänka på är vikten av en balanserad inredning. Titta runt för att se vilken typ av tv-bänk som passar din stil. Lyckligtvis har du många typer av tv-bänkar att välja mellan:

  • TV-konsol
  • Öppen hylldesign
  • Hutch
  • TV-skåp
  • Flytande och väggmonterade enheter
  • Underhållningscenter

En TV-konsol är en enstaka möbel med stängda hyllor. Den har vanligtvis en rektangulär form och gott om förvaringsutrymme. Om du siktar på en minimalistisk stil, välj öppen hylldesign. Ramen stöder flera öppna hyllor för ett rent utseende och ett väggfäste. Detta är ett utmärkt alternativ för små utrymmen för att skapa en luftig design.

En större möbel, hutchen, har gott om förvaringsutrymme tack vare dess skåp och hyllor placerade runt TV:n. Ett tv-skåp är en vintageinspirerad möbel som passar en bohemisk inredning. Dess största fördel är möjligheten att dölja din TV när den inte används.

Eftersom storleken på ditt rum är viktigt finns det två fantastiska alternativ för alla behov. Ett mindre utrymme kan dra nytta av användningen med en flytande eller väggmonterad enhet. Flytande design är superpopulärt idag och erbjuder en öppen golvyta för en städad utstrålning. Den vridbara tv-bänken kräver ännu mindre utrymme och gör att din TV kan vinklas som du vill.

Om du har ett större rum, kan ett underhållningscenter vara det rätt val. Detta är en massiv möbel med en robust konstruktion. Den har stängda skåp, öppna hyllor, lådor etc. Komplettera den med böcker, växter och andra tillbehör för ett snyggt utseende.

De vanligaste materialen som används för tv-bänkar är trä och metall. Var kreativ men se till att ditt val passar resten av din rumsinredning. Trä är mer lämpligt för en varm traditionell stil, medan metall fungerar bäst i en modern design. Tänk på säkerhet och köp en robust bänk som håller för din TVs vikt.

 

Aspekter att tänka på

Din TV kan fungera som en mittpunkt, men inte den viktigaste. I detta fall ska du hålla ett öga på rummets layout. Om du har en öppen spis kan det vara svårt att ha en TV. För att förstå hur du ordnar möbler med öppen spis och TV finns några alternativ. Ställ TV:n ovanför eldstaden med en väggmonterad enhet. Om rumsstorleken tillåter kan du också placera TV:n på motsatt vägg, på en TV-konsol eller ett skåp.

Glöm inte att tänka på kabelhanteringen runt din TV. Välj en tv-bänk som gömmer kablar för estetiska ändamål. Dessutom kan ett stativ med lagringsalternativ centralisera annan elektronik som behöver placeras bredvid TV:n.

Ta dig tid att hitta den bästa tv-bänken för ditt hem. Följ våra riktlinjer och gör ett köp som passar din stil och dina behov.