Hur man väljer en skänk? Tips för det perfekta fyndet

Är du nästan klar med att inreda ditt hem, men känner behovet av några trendiga lagringslösningar? Det finns flera alternativ att välja bland, när du letar efter en praktisk möbel för din matplats, kök eller hall.

Det är okej om du inte vet skillnaden mellan ett konsolbord och en skänk. Vår köpguide om hur du väljer skänk finns här för att hjälpa till.

Idag använder vi flera termer för att beskriva liknande möbler såsom sidobord och byrå. Det du letar efter är en möbel med förvaring, för att komplettera ditt rum. För att ta reda på hur man väljer en byrå måste du börja med att identifiera dina behov:

  • Rummet du vill placera det i
  • Dess syfte
  • Stilen
  • Den bästa storleken, materialet och färgen som matchar resten av din inredning

 

Vilken skänk är rätt för mig?

Processen att välja en skänk bör inte vara svår. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan dessa mångsidiga möbler.  Byråer används normalt i sovrummet, som en förvaringslösning med lådor. Skänkar kan fylla samma roll, men de fungerar bäst i mindre områden som till exempel en mindre hall. Oavsett vad du väljer, dra nytta av det övre utrymmet för dekorativa ändamål.

Credenzas påminner oss om en mer romantisk atmosfär. Det används ofta på ett hemmakontor.  Bufféer är skrymmande och bättre för köket eller matsalen, medan konsolbord framgångsrikt ersätter en TV-skänk. Med detta i åtanke, låt oss utforska några av möjligheterna.

Tips för att välja den perfekta skänken

Oavsett den föredragna termen, när vi ställer oss frågan hur man väljer en skänk, måste vi titta på måtten först. Bestäm dess syfte och rummet där du vill placera den. Tänk sedan på rummets layout och resten av möblerna. Om du behöver det för din matplats, var uppmärksam på storleken av din matplats. Kom ihåg att placera den minst 60 cm från andra möbler, så att dörrar och lådor kan öppnas.

Men vad är en bra höjd för en skänk? Skänkar har normalt inga eller korta ben, för att få mer lagringsutrymme. När det gäller höjd är en skänk ofta cirka 70 till 90 cm hög. Detta är en viktig aspekt, eftersom denna höjd möjliggör en perfekt plats för att servera mat på din nästa bufféfest. Skänken är optimal för förvaring av mat och bör matcha höjden på ditt matbord för en balanserad inredning.

Eftersom det finns ett oändligt erbjudande av skänkar på marknaden, tänk också på längden. För generösa korridorer eller matsalar kan du välja en med tre fack i rad och nå 145 cm. Ett mindre sovrum rymmer enkelt ett 60 cm långt sidobord med dubbla lådor.

 

Materialet, färgen och stilen på din perfekta skänk

Skänken är en fantastisk möbel som finns i oändliga former, färger och stilar. Du kan anpassa den till varje rum och använda din skänk för att förvara dina barnleksaker, gömma undan elektronik eller som en display för dina böcker och tidskrifter. Den enorma mångsidigheten representeras också genom ett brett utbud av stilar.

Några tips på hur du väljer rätt buffé eller skänk! Börja med att vara uppmärksam på dina behov. Vi rekommenderar skänkar med dörrar för att dölja porslin i matsalen, men glasdörrar för ett traditionellt kök. Lådor är alltid ett plus, medan skänkar med hyllor kan förbättra ditt rums estetik.

Vissa människor undrar om de kan ställa en byrå i vardagsrummet. Svaret är ja, använd det som en tv-bänk, integrera det i ditt mediacenter eller förvandla det till en minibar. Följ din kreativitet och njut av det dekorativa syftet med din byrå.

Glöm inte materialen! Välj en större träbuffé som passar ditt traditionella kök. Leta efter rena linjer och en blandning av trä, metall eller glas, för en minimalistisk matplats. Återvunna skänkar i trä är perfekta för alla stilar och erbjuder hållbarhet och en tidlös atmosfär. En vintage credenzas stjäl rampljuset i alla rum, särskilt när de matchas med en bohemisk inredning.

Om du inte har ett färgschema i åtanke rekommenderar vi ett lekfullt tillvägagångssätt. Satsa på en målad skänk i kontrasterande färg, för att få denna charmiga möbel att verkligen stå ut. För en mer romantisk atmosfär är pasteller alltid rätt val. Ett mörkt sidobord är ett vågat drag, medan en vit blir en elegant detalj i ditt sovrum.

Med så många alternativ kan det verka svårt att välja ut en skänk. Men det är en rolig möbel att leka med. Kom ihåg att den måste vara robust och hållbar, men också modern. Följ vår guide och se våra favoritval nedan för att hitta din perfekta skänk.