Hur man väljer säng – den ultimata köpguiden för sängar

Att välja rätt säng är viktigt om du inte vill ha sömnlösa nätter. Eftersom du tillbringar en tredjedel av ditt liv i sängen måste du ha en bra plats att sova på. För att uppnå detta finns det flera aspekter att tänka på.

Innan du gör ett så viktigt köp är det nödvändigt med lite undersökning. Tänk på dina behov när det gäller storlek, sovmönster och stilpreferenser. Din sömnkvalitet påverkas av din sängbotten. En lämplig botten kommer också att förbättra det praktiska i ditt sovrum.

För att uppnå en harmonisk sovrumsinredning, lär dig hur man väljer en färg på sängramen som matchar din stil. Samma sak gäller sängmaterial; alla de tillgängliga alternativen gör din sängjakt superkul! Om du inte vet var du ska börja, är vår guide om hur man väljer rätt säng exakt vad du behöver!

 

Hur man väljer rätt sängstorlek

King eller Queen? När man pratar om sängstorlekar bör man överväga att unna sig själv. Mer utrymme betyder mer komfort, vilket leder till bättre sömn. Tänk på måtten i ditt sovrum, för att vara säker på att sängen du önskar passar ditt utrymme.

För att förstå hur man väljer rätt sängstorlek, börja med att mäta ditt sovrum. Lämna tillräckligt med utrymme runt om, för bättre funktionalitet. Glöm inte ytterligare tillbehör som tar plats, tillexempel huvudgaveln. Om du har ett litet sovrum, undvik stora sängar - det ser överfulla ut, välj kanske en bäddsoffa eller en mindre variant i stället.

I ett rymligt sovrum kan du välja en lyxig storlek. Även om du inte delar din säng med någon, rekommenderar vi ändå en dubbelsäng. På så sätt får du mer utrymme och en lugn natt.

Att välja madrass av rätt storlek är nästa aspekt på vår lista. Madrassens rätta storlek baseras på sängens inre ramstorlek - vanligtvis 2 cm mindre. Så se till att måtten motsvarar och tillåt bara små skillnader innan du köper. Dessutom måste din nya madrass erbjuda bra stöd för din rygg.

Tänk på dina sömnbehov - och din partners. Testa olika typer av madrasser och hitta den som passar dig. Vissa är bättre för personer som sover lätt, och utformade för att minska rörelse. Andra erbjuder fördelar för olika sovpositioner.

 

Den bästa typen av sängram för dig

Dagens utbud av sängramar är stort, vilket kan göra din köpupplevelse lite överväldigande. När du funderar på vad som är den bästa typen av sängram, kolla in de mest populära:

  • Kontinentalsängar
  • Sängramar
  • Justerbara sängramar
  • Våningssängar

Kontinentalsängar är ett av de mest populära valen. Vissa av dem har en ofjädrad toppanel för en fastare känsla. En mer avancerad är den fjädrade kontinentalsängen, vilken säkerställer mindre rörelse och större madrasshållfasthet. Kontinentalsängen ses som några av de bästa typerna av sängramar, också på grund av förvaringsalternativet under sängen. Perfekt för förvaring av sängkläder, lådor kan anpassas efter önskemål.

Sängramar levereras vanligtvis med en ribbotten. Dessa kan vara avtagbara eller sitta fast, med en stödjande mittenbalk. Det mjuka träet bidrar till högre flexibilitet, så sängen känns mjukare. För att veta vad man ska leta efter när du köper en sängbotten, förstå vilken typ av spänning din rygg behöver. De flesta ribbottnar har välvda ribbor som erbjuder en ganska stadig sömn.

Justerbara sängar har ökat i popularitet på grund av deras fantastiska funktionalitet. Använd den för att läsa i sängen, titta på TV eller för medicinska behov. De justerbara ribborna fungerar i sektioner - för din nacke, huvud eller fötter. Kom ihåg att madrasser är speciellt tillverkade för att passa, så köp dem tillsammans.

Våningssängar är bra när man funderar på hur man väljer en sängram för dina barn. De är praktiska, rymdeffektiva och roliga!

Snygga sängramar

Efter att ha säkerställt att du får den bästa sömnen din sängram kan erbjuda, här kommer det roliga! Att välja sängen som matchar din inredningsstil ger dig flera alternativ. Du bör överväga vilka sängramar som är snygga, men välja en tidlös.

  • Metallsängar erbjuder en romantisk atmosfär i ditt sovrum, och de kommer aldrig att tappa stilen. För en mer traditionell strategi, välj en slädsäng. Dessa sängar med en huvudgavel som är högre än fotgaveln är mestadels tillverkade i trä och har dekorativa ytor.
  • Futonsängar är låga på golvet och följer enkla linjer. Om du vill skapa en modern och minimalistisk sovrumsinredning är detta det rätta valet för dig.
  • Personer som gillar bohemisk stil kan välja en himmelsäng, tillverkad i trä eller metall. Dessa sängar har fyra stolpar som kan draperas med dina favorittyger för en boho-utstrålning. Kom ihåg att välja en som passar ditt sovrum för att undvika en trång känsla.
  • Stoppade sänggavlar är lämpliga om du vill ha ett lyxigare sovrum. Klädd i tyg - läder, sammet eller tweed - den stoppade sänggaveln är sofistikerad och utstrålar en vintage känsla i ditt sovrum.

Den här guiden om hur du väljer en säng kan hjälpa dig att få en välbehövd bättre sömn. Eftersom sängen är den viktigaste möbeln du äger, är det nödvändigt att lägga tid och ansträngning när du köper en ny. Vår rekommendation är också att ha roligt - var kreativ med olika material och stilar, för ett perfekt sovrum.