Bra tips för att välja den perfekta matgruppen

Vi har alla en livlig livsstil och det är inte alltid så enkelt att hitta tid att träffas. Ändå är det en tidlös tradition att dela måltider med dina nära och kära. Detta gör din matplats till en plats för sammankomster och trevliga konversationer. För en mysig och inbjudande middagsatmosfär måste du veta hur man väljer en matgrupp.

Om du letar efter den bästa matgruppen, gör först lite undersökning. Utvärdera dina behov och börja med antalet personer du vill ta emot. För sociala middagar, hitta lösningar för extra sittplatser, såsom hopfällbara stolar. Eller välj en sittbänk, ett snyggt men tillgängligt alternativ.

Överväg dina stilval och hitta en matgrupp som passar väl in i din drömmatsal. Det finns många tillgängliga alternativ, som varierar från olika stilar, former och material. Lär dig av våra riktlinjer allt du behöver veta om att välja rätt matgrupp.

 

Saker att tänka på när du letar efter en matgrupp

En matgrupp består av två stora möbler - bord och kompletterande stolar. Det bästa fyndet för dig måste uppfylla några mycket viktiga behov. Eftersom du har många beslut att ta kommer våra tips att vara till nytta.

 

Hur man väljer rätt storlek på din matgrupp

Den första delen av denna process börjar med storleken på din matplats. När du har rummets längd och bredd, kom ihåg att lämna minst 100 cm utrymme runt matgruppen. Denna viktiga detalj garanterar tillräckligt med utrymme runt matplatsen. Standarden är cirka 100 cm utrymme bak för stolarna, för att göra det praktiskt när man sitter.

En matplatslayout som följer dessa riktlinjer vad gäller storlek gör att ditt utrymme kan andas utan att det känns trångt. När du dessutom har att göra med ett generöst utrymme, kommer samma storleksregel att göra din matgrupp till en mittpunkt.

Andra detaljer som du bör tänka på innan du väljer den perfekta matgruppen är antalet personer som du kommer att ta emot. Om du gillar sociala möten och ofta har middagsfester, tänk på detta innan du köper. Om du hellre vill koppla av med dina vänner, håll dig till den grundläggande matgruppen. Skapa en praktik matplats för din dagliga användning och välj extra stolar för speciella tillfällen. 

 

Bra idéer för att hitta det bästa matbordet

Fundera på det specifika antalet personer, och låt oss hitta dina drömmars matbord! En bekväm matgrupp kräver minst 60 cm i längd och 30 cm i bredd. Baserat på denna regel fungerar vissa typer av bord bättre än andra.

Runda bord, precis som kvadratiska, representerar det perfekta alternativet för mindre utrymmen. Det blir en mysig plats och alla sittande får samma avstånd. Som ett plus passar de alla typer av inredningar och är perfekta för social interaktion. Låt oss inte glömma att de är väldigt chic! Vi rekommenderar att du väljer ett svarvat ben för mer benutrymme och en luftig känsla.

Om ditt rum har generöst utrymme för din matplats, kolla in i ovala och rektangulära bord. De är djärva, ser imponerande ut och har plats för många av dina vänner. En viktig fördel som dessa bord erbjuder kommer från var du placerar dem. Dela ditt kök från vardagsrummet eller skapa en fokuspunkt bredvid ett stort fönster. Dessa bord kan ge mer utrymme för ytterligare stolar om du väljer tunna ben.

Glöm inte stolarnas betydelse

När du väljer rätt stolar till din matgrupp har du flera alternativ: snurrbara, stoppade eller stationära stolar, pallar och bänkar. För att säkerställa att du har gott om knäutrymme, ha alltid 30 cm från bordsskivan till stolsitsen.

Baserat på din valda bordsform, tänk på de stolar som passar bäst. Mindre bord passar bra bredvid fyra stationära stolar eller pallar. Eftersom antalet stolar är begränsat kan du mixa och matcha. Olika material eller stilar hjälper till att sätta färg på din inredning.

Rektangulära eller ovala bord tillåter fler stolar - upp till 10 stycken. Lek med stolens design och prova eleganta sitsar, som till exempel stoppade. Det är också lämpligt med bänkar för ett modernt tillvägagångssätt. Njut av fördelarna med en bänk - från ett snyggt utseende till det extra sittutrymmet som de erbjuder.

 

Den perfekta stilen för ditt hem

Att välja den perfekta matgruppen är en fråga om personliga preferenser. Om du gillar en mer traditionell stil rekommenderar vi massiva träbitar. De är eleganta och robusta, särskilt i mörkare nyanser. Få en romantisk känsla med tygklädsel som jacquard eller brokad.

Moderna inredningar kräver enkla och rena linjer med fantastiska ytor. När det gäller material, välj marmor- eller glasplattor, eller investera i ben av metall för både stolarna och ditt bord.

Om du föredrar ett mer eklektiskt utseende, låt din matplats vara din lekplats. Experimentera med glada färger eller använd matgrupper i rotting och plast. Ett annat sätt är att välja ett träbord och använda unika vintageinspirerade stolar för en charmig utstrålning.

Även om det tar lite tid är det lätt att förstå hur man väljer rätt matgrupp. Tänk på vår enkla riktlinje och utforska dina behov. Arbeta med dina favoritstilar och material och var uppmärksam på de mått som krävs. Försök att visualisera din drömmatplats och börja sätta ihop den.