4 tips för att välja den perfekta massagestolen

Vi har alla upptagna liv, och denna rytm kräver avkopplande stunder så att vi kan börja om nästa morgon. Eftersom inte alla kan ha ständig tillgång till ett spa och massage, kan en massagestol vara en bra lösning!

Undrar du hur du väljer den bästa massagestolen? Vi har svaret! Det finns många fördelar massagestolar offer:

  • Du slappnar av din kropp och muskler efter långa hårda dagar på jobbet
  • En massage sänker blodtrycket och minskar stress
  • Hjälper dig att hålla en balanserad mental & fysisk hälsa

Med detta i åtanke är det tydligt att en egen massagestol kan förbättra ditt liv. För att köpa den perfekta finns det några många viktiga saker att tänka på. Bläddra ner och kolla tipsen i vår köpguide för massagestolar för att lära dig allt du behöver veta.

 

     1. Vad är rätt storlek för din massagestol?  

Att hitta den bästa massagestolen kräver lite undersökning. För det första är det dina personliga behov som måste tillgodoses. Sedan har vi de estetiska kriterierna, eftersom en massagestol är ganska stor, och den måste passa bra i din inredning. Slutligen måste du tänka på din budget. Eftersom de flesta massagestolar har så varierade funktioner är de inte nödvändigtvis billiga. 

Du måste också välja rätt plats för din massagestol. De är ofta ganska stora så du behöver tillräckligt med utrymme. Vissa har ett fotstöd, andra har bekväma armstöd.

Standardmåtten för en massagestol när den är tillbakalutad är cirka 75 x 160 x 85 cm (B x D x H). I de flesta fall måste du tillåta upp till 100 cm bakom stolen, för att kunna njuta av dess vilstolsfunktion fullt ut. Vissa andra stolar har en Zero space-funktion, som bara kräver 10 cm mellan stolens baksida och väggen.  

Vi rekommenderar att du noggrant kontrollerar stolens exakta mått och ser efter var den passar i ditt hem. En liten massagestol kan vara ett bra komplement till ditt vardagsrum, hemmakontor eller till och med ditt sovrum. Tänk också på stolens vikt, eftersom detta kan påverka dina golv i tid. Placera stolen på en matta för att undvika golvskador.  

 

 2. Vi bryr oss alltid om utseendet...       

... speciellt när det handlar om massagestolar! Med tiden har massagestolar inte bara utvecklats när det gäller funktion utan också design. Vissa populära modeller ser väldigt futuristiska ut, och passar perfekt i en modern inredning. Andra behåller sin klassiska atmosfär och är lättare att kombinera med många andra stilar.

3. Vad är din stil? Välj rätt färg & material         

Din massagestol kommer att bli din avkopplingsplats, så stolen måste vara hållbar och superbekväm. Dessa funktioner skiljer sig från en stol till en annan, beroende på material. Vad du bör leta efter är en slät yta i klädseln, som hjälper dig att njuta av en fantastisk massage hemma.

De mest populära är tillverkade i läder och konstläder. Denna detalj gör stolarna hållbara, lätta att rengöra och supermjuka att röra vid. Läder – äkta eller ej – är ett elegant alternativ för en stol och passar alla stilar.

Om du vill ha alla fördelar med en modern massagestol rekommenderar vi en tygklädsel. Ofta åtföljd av träramar liknar dessa stolar en klassisk utstrålning, men med alla massagefunktioner. På så sätt kan det faktiskt komplettera din härliga inredning.

Hur väljer du färg på din massagestol? Det är ganska enkelt: vill du ha en häftig stol eller bara få den att smälta in i din befintliga inredning? Mörkare färger och neutrala färger hjälper till i en mysig design, medan livliga färger gör din massagestol till stjärnan i ditt vardagsrum.

 

 

4. Massagefunktioner

När du bläddrar igenom alla massagefunktioner behöver du inte gå överbord. Många massagestolar har flera massagepunkter – för axlar, rygg och ben. Vissa har luftkuddar, andra använder massagerullar, medan vissa stolar har båda lägena.

Tänk på vilken typ som skulle passa dig, eftersom luftkuddar är mildare för dina muskler. Tvärtom resulterar rullarna i en mer intensiv massage, som är lämpligt för att lindra muskelsmärta.

Vill du ha en värmefunktion i stolen? Dessa speciella funktioner har stora fördelar för att lindra stress och trötthet, samtidigt som blodcirkulationen stimuleras. Den automatiska detekteringsfunktionen är en annan detalj att tänka på, eftersom massagepunkterna kan justera sin position enligt din kroppsfigur för att erbjuda den bästa massagen någonsin. Titta på några andra specialfunktioner för att lära dig att välja den perfekta massagestolen.

För mer inspiration, upptäck våra favoritstolar nedan.