artificial Christmas tree

Köpguiden för Konstgranar

Julen är precis runt hörnet, vilket innebär att det är dags att julpynta ditt hem inför julen.   Eftersom julen kretsar kring julgranen, är det värt din tid att göra lite forskning innan du köper en.

Julgranen är förknippad med glädjen att dekorera den. Därför är det viktigt att skaffa rätt gran – det hjälper dig att komma i julstämning.

Vad föredrar du, en riktig eller en konstgjord julgran? Om du vill använda din gran i många år framöver och inte oroa sig för dess förfall eller städa upp barr, välj en konstgjord julgran. Den bästa tiden att köpa en konstgjord julgran är nu. Ta dig tid att bestämma rätt form, höjd och stil. Vi sätter ihop denna julgransköpguide, för att hjälpa dig att göra det bästa valet.

 

Välj rätt höjd & form på din konstgjorda julgran

Att välja rätt konstgjord  julgran är inte ett lätt jobb. Du vill att den ska vara imponerande, men också passa storleken på ditt rum. Julgransformen är också relevant, eftersom den förändrar hur din inredning ser ut. Lyckligtvis hjälper vår julgransguide dig att hitta den bästa granen.

De flesta ställer sin julgran i sitt vardagsrum. I det här fallet påverkar rummets layout och den befintliga inredningen storleken och höjden på den perfekta granen. Vår julgransguide avser också granens form.

Du kan välja en kortare julgran, 120 cm hög, eller välja en som är upp till 240 cm. Om den är för kort kommer den att se för liten ut i ett stort vardagsrum. En 240 cm hög gran kan bara se bra ut i ett rum med högt i tak. Var  uppmärksam på storleken som passar ditt rum perfekt. Låt oss titta på de olika formerna för att hitta din konstgjorda julgran.

Pennformad julgran

För att dekorera en modern inredning, välj en pennformad julgran. Dess smala silhuett gör det till ett minimalistiskt val för ditt hem. Denna typ av julgran har flera fördelar.  Den tar till exempel inte upp allt för stor golvyta. Du kan spara pengar på julgranspynt, eftersom denna gran inte behöver för mycket för att se bra ut.

Smal julgran

Ett liknande alternativ, perfekt för mindre rum, är den smala julgranen. Även fast den är smal, kan denna gran fortfarande skapa en stark visuell inverkan. I ett rum med högt i tak väljer du en smal gran som når 200 cm i höjd. Utsmycka den med små tillbehör, för en minimalistisk inredning, eller välj stora och okonventionella ornament för att få den att sticka ut.

Fyllig julgran

Den mest mångsidiga formen är den fylliga julgranen, vilket är bra i alla typer av inredningar. Den är medelstor och har fylliga grenar, vilket båda gör denna gran till ett härligt tillskott i din julinredning. Välj lämplig höjd för ditt rum och utsmycka den som du vill.

Upp- och nervänd julgran

Om du vill ha en rolig detalj i ditt vardagsrum, välj en upp- och nervänd julgran. Ett mycket okonventionellt val, den upp- och nervänd granen kommer säkert att bli en iögonfallande detalj. Den är robust och stabil, och du kan njuta av dess rika form tack vare dess justerbara grenar. Var kreativ när du dekorerar den, för att uppnå din drömlook. 

interior with Christmas Tree

Hitta den bästa färgen för din konstgjorda julgran

Den traditionella juldekoren har en grön julgran som mittpunkt. Detta får oss att tänka på den riktiga granen, samtidigt som den är superlätt att utsmycka. Det är en klassiker, och den ser ut som en realistisk julgran.

Konstgjorda julgranar har utvecklats med tiden, så vi har många andra intressanta alternativ. För att fira vintersäsongen, välj en vit julgran. Det är elegant och fint, och du kan använda kreativa dekorationer. Våra konstgjorda julgranar finns också i andra livfulla färger, vilket hjälper dig att fylla hemmet med en festlig atmosfär.

Blå julgranar

Ett mycket djärvt val: en blå julgran passar årets lugnande blå nyanser. Få den att sticka ut ännu mer med silver och gyllene dekorationer. Om du väljer en mindre (120 cm),  ställ den på ett vitt sidobord, för en härlig visuell effekt.

Rosa julgranar

Rosa och champagnetoner är supertrendiga. Speciellt i kombination med gyllene dekorationer blir en rosa julgran ett blickfång i varje hem. Hitta din egen på vidaXL och tveka inte att välja en hög, upp till 240 cm, för att få en härlig julstämning.

Röda julgranar

En annan vacker gran, den röda julgranen kommer att förvandla ditt hem till ett festligt drömland. Komplettera den med dekorationer i vitt och silver, för en genuin julstämning.

Guldiga julgranar

En gyllene julgran har en rolig utstrålning. Den är glamorös nog i sig, men den kan göra ett ännu starkare intryck när den kombineras med rätt belysning. Ställ den i din matsal, vardagsrum eller till och med hall (om du väljer en mindre).

 

Gör det speciellt: Julgransbelysning & dekoration

Efter att ha bestämt sig för den perfekta färgen, storleken och stilen börjar det roliga: dekorera julgranen! Det här är ögonblicket då du integrerar granen i din inredning.

Här finns många kreativa alternativ för att göra din konstgran ännu vackrare. Välj julgransbelysning, välja flera ljusslingor. De finns i olika former och ljusa färger, se bara till att ditt val passar bra med trädets färg och stil.  

Du kan köpa separata julgransslingor eller välja en redan pyntad julgran. Dessa är energieffektiva och de sparar dig besväret med att hitta rätt lampor. Oavsett vilken typ av gran du väljer behöver du en julgranskjol. På så sätt döljer du trädets botten med något festligt.  Improvisera och välj en DIY-trädkjol, från en julklappspaket eller till och med en konstpäls.

Det sista steget gällande julgransdekorationer är att skaffa rätt julgransprydnader och julgranskulor. Här är alternativen obegränsade. Fantastiska färger, uppfinningsrika former med jultema eller till och med personliga julkulor. Valet är ditt, se bara till att skapa en balansd juldekor. 

types of artificial Christmas trees

Vilken är din julgransstil?

Att dekorera en julgran är superkul, särskilt när det är omgivet av din familj eller vänner. Find rätt tillbehör som passar julgransstilen du går för.

Om du vill ha en trendig juldekoration, rekommenderar vi att du tittar på den mest populära julgransstilen. Kolla in några av de vackraste julgranstrenderna.

Lantliga julgranar

Den helt naturliga julgranstrenden är underbar och det är rätt val för din bondgårdsinredning. Välj  en grön  konstgjord julgran och dekorera den med pappersprydnader och handgjorda bitar i mjuka, naturliga  färger.

Moderna julgranar

Skapa en minimalist julinredning med en vit julgran och flera lampor. Använd enkla ljusslingor och fina dekorationer i ett subtilt färgschema. Välj kulor i mjukare toner, eller välj kulor av tyg, till exempel sammet.

Frostiga julgranar

Om du är nostalgisk över dina barndoms julgransminnen, välj en frostig. Det imiterar den spektakulära effekten av snö och bidrar till en rik konsistens i din juldekoration. Använd vita eller silverprydnader för ett modernt tillvägagångssätt, eller välj en stark rödfärg, för en mer traditionell atmosfär.

 

Julgransmagi: det ligger i detaljerna

En gran är vacker och skapar en härlig julstämning, men vi vill också ha den specifika julgranslukten. När du väljer en riktig gran skapar grandoften en speciell och mysig atmosfär i ditt vardagsrum. Eftersom en riktig gran inte alltid är ett alternativ, välj en realistisk konstgjord julgran.  För att få den speciella julgransdoften, glöm inte julgransdoftande ornament eller ljus.

När det gäller julgransmaterial är de vanligaste PVC och PE. PVC-julgranar är det populära valet, eftersom de också är budgetvänliga. De har tjocka grenar och ser rika ut, och du behöver inte oroa dig för barr.

PE-julgranarna har 3D-barr som ser lika verkliga ut som de naturliga. PE-granar är tillgängliga till högre priser och återskapar formen av en riktig gran. Du kan njuta av den i många år framöver.