Köpa utemöbler - allt du behöver veta

Du kan inte sätta ett pris på tid som spenderas utomhus. Oavsett vilken typ av uteplats du har, behöver du optimera det till sin fulla potential.

Små balkonger är perfekta för att ta en kopp kaffe, medan uteplatser kan ersätta din matsal under varma kvällar. Om du har en stor trädgård kan du förvandla den till ett himmelrike.

För att förstå hur man väljer utemöbler  som matchar dina behov, ta en titt på vår köpguide för utemöbler. På så sätt får du reda på allt du behöver veta för att designa ditt perfekta utrymme utomhus.

 

Väderbeständiga utemöbler

Den största fördelen med en uteplats är att den är väldigt mångsidig. Den är ideal för avkoppling efter en lång dag, middag under solen och perfekt för en grillfest. Det är här dina barn kan leka i friska luften, där du kan ha ditt eget hemmakontor eller ta upp trädgårdsarbete som en ny hobby.

Vi älskar alla solskenet, men kan vi njuta av vår trädgård året runt? Svaret ligger i väderbeständiga trädgårdsmöbler följt av några ytterligare trädgårdsartiklar för att njuta av naturen, oavsett väder.

Så det första steget i att utforma den perfekta uteplatsen är att ge den ett specifikt syfte. Att känna till hur du ska använda den definierar vilken typ av möbler du behöver. Vill du njuta av din utsikt över trädgården året runt? Välj utemöbler för alla väder, de är mysiga, eleganta och hållbara, och det finns i olika stilar som passar dina designpreferenser.

För det bästa fyndet måste du ta hänsyn till flera saker, till att börja med materialet för dina nya möbler.

 

Det bästa materialvalet för dina utemöbler

När du väljer material för dina trädgårdsmöbler spelar dina personliga preferenser roll. Men vi öppnar den här listan med den mest populära – och även vår favorit – rotting. Vi älskar rotting av många skäl. Den är extremt mångsidig och bekväm, men den är också hållbar, väderbeständig, lätt och kräver lågt underhåll. Rotting är också UV-beständigt vilket gör att möblerna ser bra ut år efter år.

Om du gillar industriell design rekommenderar vi lätt aluminium och robust pulverlackerat stål. Båda är skyddade från väder och varar länge. Dessutom finns de i bra designer som kan passa industriella, romantiska eller moderna stilar.

Såklart finns det trä. Trä är underbart, varmt och kan lysa upp alla typer av ställen. Samtidigt kräver trä lite underhåll och måste förvaras vid dåligt väder. Plast är ett annat bra alternativ, ofta använt i moderna trädgårdar. Det ger komfort och kräver lågt underhåll, så att du kan njuta i många år framöver.

 

Typer av utemöbler baserade på syfte

Det finns många möbelalternativ att välja mellan. Du kan förvandla din lilla balkong till en mysig kaffeplats med ett caféset för två. Välj ett runt bord och två bekväma stolar i önskad stil. Människor som älskar att ha middagar på sin uteplats behöver en uteservering som finns i en mängd olika stilar och former.

Att njuta av din fritid i solen med familj eller vänner kräver en utesoffa eller en loungegrupp. Lägg till några puffar för extra sittplats eller modulära loungepallsmöbler, i önskad form – från 1-sitsiga till 8-sitsiga. Trädgårdsbänkar är också ett bra tillskott som hjälper dig att spara utrymme.

Om din trädgård ska vara en plats att koppla av, rekommenderar vi solstolar eller några charmiga trädgårdssängar. Uteplatser är också bra för sociala sammankomster. I det här fallet är hopfällbara stolar den bästa lösningen, även utekuddar och igen, puffar eller fotstöd.     

 

Utomhustillbehör du definitivt behöver

Maximera din uteplats med tillbehör som gör ditt liv enklare, i alla typer av situationer. Under varma sommardagar behöver du definitivt ett parasoll för att hålla dig borta från den brännande solen. Alla dessa utomhusfester kommer endast att vara kompletta med ett grillset och några ytterligare hopfällbara barstolar.

Håll din uteplats ren och snygg genom att ha tillgång till minst en förvaringslåda. Välj en som passar din design och använd den för att förvara kuddar eller andra tillbehör, men också som sittplats. För mysiga eftermiddagar, spendera lite kvalitetstid i en gunga eller en hängmatta. För att se till att du kan njuta även under kyligare dagar, skaffa en eldstad. Bekväma kuddar och filtar kommer att slutföra en mysig installation under höstkvällar utomhus.

 

Utemöbler som är lätta att underhålla

När man tänker på hur man väljer utemöbler är enkelt underhåll en viktig faktor. Leta efter saker som är lätta att rengöra.  Möbelöverdrag är också något att investera i. Dessa är vattentåliga och skyddar möbler som du inte kan förvara vid dåligt väder.

Med allt detta i åtanke kan det vara roligt och tillfredsställande att skapa den perfekta uteplatsen. Ta en titt på ditt utrymme, tänk på dess syfte och köp artiklar som uppfyller dina behov. Nedan har vi listat våra favoritmöbler för att inspirera dig att designa det perfekta utomhusområdet.