Sekretess- och cookiepolicy  - vidaXL.se

Detta är sekretess- och cookiepolicyn för vidaXL International B.V. och alla dess anknutna enheter som är en del av vidaXL Group (hädanefter: “vidaXL”). I denna redogörelse förklarar vi kort hur vidaXL (personuppgiftsansvarig) hanterar personuppgifter.

En mer detaljerad förklaring finns under rubriken ‘3. LÅNG FÖRKLARING’

 

Innehåll

1. DEFINITIONER. 1

2. KORT FÖRKLARING. 2

3. LÅNG FÖRKLARING. 3

3.1  Insamling av personuppgifter genom webbshop. 3

3.2 Insamling av personuppgifter via recensioner och undersökningar om kundbelåtenhet 6

3.3  Insamling av personuppgifter via vår kundtjänstavdelning. 7

3.4  Vad är dina rättigheter?. 8

3.5 Databehandling inom vidaXL. 8

4. ANVÄNDNING AV COOKIES. 9

4.1 Vad är cookies?. 9

4.1.1 Funktionella cookies 10

4.1.2 A/B Testcookies 10

4.1.3 Analytiska cookies 10

4.1.4 Affiliate-cookies 11

4.1.5 Anpassade cookies 11

4.1.6 Sociala medier-cookies 12

4.1.7 Prisjämförelsecookies 12

4.1.8 E-postkakor 13

4.2 Acceptera och neka cookies 13

5. ÄNDRINGAR I SEKRETESSPOLICYN. 13

6. HUR KLAGAR MAN?. 13

1. DEFINITIONER

Här förklarar vi vad vi menar med specifika ord och namn som vi använder i denna policy.

Webbshoppen: webbshoppen vidaxl.se och andra av vidaXLs utnämnda webbshoppar, URL eller applikationer.

Interaktion: användning av funktioner i webbshoppen som Önskelista, Kassa, Anmälan till nyhetsbrev, Mitt konto, Auktioner och Chatt.

Webbshopsbesökare: en kund som besöker webbshoppen för första gången som inte interagerar med webbshoppen.

Webbshopskund: en kund som interagerar med webbshoppen.

Konto: kontot som kunden måste skapa genom webbshoppen för att kunna lägga en order.

Sekretess- och cookiepolicy: vidaXLs sekretess- och cookiepolicy.

2. KORT FÖRKLARING

Hur samlar vi in personuppgifter?  

Vi samlar in personuppgifter från följande källor:

  • Via vår webbshop vidaXL.se (hädanefter: “webbshoppen”)
  • Via vår företagswebbplats corporate.vidaxl.com (hädanefter: företagswebbplatsen).
  • Via andra försäljningskanaler där vi säljer våra produkter
  • Via kontakter offline t.ex. telefonsamtal till vår kundtjänst

Hur använder vi personuppgifter?

Vi använder personuppgifter i följande syften:

  • För att förbättra våra hemsidor
  • För att förbättra vår marknadsföring
  • För att leverera beställningar
  • För att svara på frågor

Hur skyddar vi personuppgifter?

Vi ser till att personuppgifter är skyddade hos oss på följande sätt:

  • Kundkonton är lösenordskyddade
  • Endast absolut nödvändiga personuppgifter kan kommas åt av behörig personal från vidaXL
  • När vi måste dela personuppgifter med tredje parter ser vi till att parterna också skyddar uppgifterna

Hur kan du utöva dina rättigheter?

I enlighet med GDPR har du vissa rättigheter, såsom rätten till tillgång (för att se vilka uppgifter vidaXL har om dig) och rätten att glömmas bort (få insamlade uppgifter raderade).

vidaXL kommer att uppfylla begäran, förutom i situationer då det inte är möjligt på grund av rättighetskonflikter eller juridisk förpliktelse (t.ex. rätt till tillgång för en annan person eller vissa uppgifter till skattemyndigheten).

Du kan skicka in din begäran genom att kontakta vår kundtjänst via e-postadressen som du lämnat till oss.

3. LÅNG FÖRKLARING

3.1 Insamling av personuppgifter genom webbshop

I vår webbshop använder vi cookies och andra spårningstekniker.

I detta avsnitt förklarar vi detaljerat vilka typer av uppgifter vi samlar in, var och hur, vad vi använder dem till och den rättsliga grunden till att använda dessa uppgifter.  Vi använder endast dina personuppgifter när det är tillåtet att göra det enligt tillämplig lag. Enligt EU-lagstiftning (GDPR 2016/679) finns det 6 grunder som rättfärdigar användning av dina personuppgifter. Med hänsyn till uppgifterna vi samlar in gäller följande grunder:

  • Avtal: där dina uppgifter är nödvändiga för att ingå eller fullgöra ett avtal med dig;
  • Rättslig förpliktelse: där vi använder dina uppgifter för att uppfylla våra rättsliga förpliktelser;
  • Berättigat intresse: där vi använder dina uppgifter för ett berättigat intresse och våra intressen väger tyngre än tillämpningen av dataskyddsrättigheter;
  • Myndighetsutövning: där dina uppgifter är nödvändiga för att försvara, åtala eller vidta rättsliga åtgärder mot dig eller en tredje part;
  • Samtycke: där vi har ditt samtyckte till att använda dina personuppgifter (du har  fått ett samtyckesformulär eller liknande i samband med användning och kan återkalla ditt samtycke när som helst);
  • Grundläggande intresse: inte tillämpbart.

Från webbshopsbesökare kan vi samla in följande uppgifter beroende på dina cookieinställningar:

Typ

Syfte

Rättslig grund

Land

Visade produkter

IP-adress

Hur du hittade till vår webbshop

Var du lämnade vår webbshop

Med vilken typ av enhet du besökte vår webshop

För att förstå webbshopsbesökare bättre,

för att ladda rätt webbshop för att visa relevanta annonser.

Berättigat intresse

Samtycke

Från webbshopskunder samlar vi in följande uppgifter:

För webbshopskunder samlar vi in samma uppgifter som webbshoppskunder kompletterat med uppgifter som kunden delar med oss, till exempel:

Typ

Syfte

Rättslig grund

Preferenser i önskelistan

Beställda produkter

Kontaktuppgifter

Förse dig med relevanta produktförslag

Berättigade intressen

Avtal

Samtycke

Genom kundkontot samlar vi in följande uppgifter:

Typ

Syfte

Rättslig grund

För- och efternamn

E-postadress

Lösenord

För att skapa och hantera ditt konto

För att motverka bedrägerier, missbruk och/eller olämplig användning av ditt konto

För att visa varorna som du har beställt på ditt konto

För att optimera anspråk och för att hålla koll på kontakthistorik angående beställningar på webbshoppen och produkter från tredje parter

Berättigat intresse

Samtycke

Avtal

Uppgifterna sparas minst lika länge som du har ett konto hos vidaXL.

När du gör en order samlar vi in följande uppgifter:

Typ

Syfte

Rättslig grund

Namn

E-postadress

Leveransadress

Telefonnummer

Företagsnamn (i tillämpliga fall)

Momsregistreringsnummer (i tillämpliga fall)

Handelskammarens nummer (i tillämpliga fall)

För att hålla dig informerad om orderstatus

För att fullfölja beställning/avtal, bland annat leverans och förpliktelser efter försäljningen.

Billing

För att förbättra våra tjänster

För att hantera frågor och klagomå

För att personifiera marknadsföringsaktiviteter

För att göra beställningar å ett företags vägnar

Berättigat intresse

Avtal

Samtycke

Rättslig förpliktelse

Företagsnamn (i tillämpliga fall)

Namn

Faktureringsadress

Telefonnummer

Betalningsmetod

För att visas på fakturan

För att kontakta dig angående färdigställandet av beställningen, fakturering eller leverans

För att kunna ta emot betalning och för att optimera betalningsprocessen

För att förhindra bedrägerier och dataintrång

Den valda betalningsmetoden och din IP-adress vidarebefordras till vald betalningspartner som sedan sköter betalningen.

Berättigat intresse

Avtal

Samtycke

Rättslig förpliktelse

När du betalar för din order samlar vi in följande uppgifter som även delas med våra betalningspartner

Lista med våra betalningspartner tillgängliga på vidaXL.se:

Typ

Syfte

Rättslig grund

E-postadress

Företagsnamn (i tillämpliga fall)

Namn

Faktureringsadress

Leveransadress

Telefonnummer

Ordervärde

IP-adress

Ordernummer

Enhet

Betalningsmetod

Delas med vald betalningspartner;

För att skicka en betalningsnotis via e-post;

För att bedöma risken för bedrägeri;

För att vidarebefordra ordernummer via e-post vid betalning eller annullering av ordern;

För att vidarebefordra ordervärdet och betalningsmetod så att mottagandet av betalningen genom vald betalningsmetod kan verifieras;

För att förbättra våra tjänster vid frågor om betalning, annullering och återbetalningar;

För att minska fel under betalningsprocessen, vilket gör beställningsupplevelsen trevligare.

Berättigat intresse

Avtal

Samtycke

Rättslig förpliktelse

När du deltar i en auktion måste du, utöver nödvändiga uppgifter för att skapa ett konto, även skapa ett användarnamn. Andra kunder kan också se ditt användarnamn.

Detta användarnamn används tillsammans med dina konto- och orderuppgifter i följande syften:

  • Hantera och arrangera auktionerna
  • Bekämpa och kontrollera för bedrägeri, missbruk och/eller olämplig användning.

När du skapar din egen önskelista i vår webbshop och lägger till produkter i din önskelista sparas de i listan i 30 dagar när du har loggat ut.

Bland annat kan följande information samlas in oavsett om du är inloggad eller utloggad, beroende på dina cookieinställningar:

  • IP-adress
  • Surfvanor på webbshop

Om du lägger till produkter i din önskelista när du är inloggad hittar du alltid dem i önskelistan under Mitt konto.

Dessa uppgifter samlas in i marknadsföringssyften så att vidaXL kan komma ihåg din önskelista när du återvänder till webbshoppen.

3.2 Insamling av personuppgifter via recensioner och undersökningar om kundbelåtenhet

Du kan recensera produkter från webbshoppen via Mitt konto. Du kan bara lämna omdöme om du har köpt en produkt.

När du lämnar ett omdöme samlas följande uppgifter in så att ordern och korrekt omdöme kan länkas till rätt e-postadress.

Typ

Syfte

Rättslig grund

Namn

E-postadress

Produkt

Ordernummer

För att lägga till produktomdömen på webbshoppen

För att kontakta kunden vid eventuella klagomål

Berättigat intresse

Samtycke

Via webbshoppen kan du lämna omdöme om webbshoppen (tjänster från) vidaXL. Även här måste du först ha lagt en order för att kunna lämna ett omdöme. För att bedöma tjänster från vidaXL samlas följande uppgifter in:

Typ

Syfte

Rättslig grund

Namn

Vistelseort

Kontakta kund

Hantera klagomål

Berättigat intresse

Samtycke

Via webbshoppen kan du lämna ett omdöme genom att klicka på ”Skriv ett omdöme” eller en liknande länk. Efter detta skickas du till en tredje parts webbshopp, en av vidaXLs partner, som specialiserar sig på kundomdömen. Via denna hemsida kan du lämna ett omdöme när du har godkänt tredje partens användarvillkor. Den tredje parten ansvarar för behandling av dina personuppgifter.

I detta fall kan du lämna ett omdöme om vidaXL via jämförelsesidor som visar vidaXLs produkter och priser. För att lämna ett omdöme samlas följande uppgifter in:

Typ

Syfte

Rättslig grund

E-postadress

Namn

Kontakta kunder

Hantera klagomål

Berättigat intresse

Samtycke

För mer information om insamlade uppgifter hänvisas du till sekretesspolicyn för relevant kanal.

När du har lagt en order hos vidaXL eller har varit i kontakt med vidaXL kan du bli tillfrågad att delta i en undersökning om kundbelåtenhet. Om du deltar i en sådan undersökning behandlas följande (person)uppgifter:

Typ

Syfte

Rättslig grund

Kontaktinformation

E-postadress och/eller telefonnummer

Upplevelser med (avdelningar av) vidaXL och/eller anknutna företag

Information om lagd eller levererad order

IP-adress

Efterforskning av kundbelåtenhet gällande (avdelningar av) vidaXL och/eller anknutna företag

Förbättring av service och processer

Hantering av frågor och/eller klagomål

Kontrollera efter missbruk (t.ex. flera omdömen/upplevelser av en och samma person)

Berättigat intresse

Samtycke

3.3 Insamling av personuppgifter via vår kundtjänstavdelning

Kontakt med kundtjänst

Om du har frågor eller klagomål om en produkt du köpt från oss via webbshoppen eller om vidaXLs tjänster kan du ringa oss, mejla oss eller chatta med oss. Du hittar kontaktinformationen i webbshoppen. Det är även möjligt att använda vårt formulär på webbplatsen. Om du använder onlineformuläret ber vi (åtminstone) om följande (person)uppgifter:

Typ

Syfte

Rättslig grund

För- och efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Ordernummer (frivilligt/i tillämpliga fall)

Beskrivning av ditt klagomål

Chattfunktion:

Endast för- och efternamn, e-postadress och chattens ämne

Hantera klagomål

Ge information

Berättigat intresse

Samtycke

Avtal

Rättslig förpliktelse

Inspelning av interaktioner

Interaktioner med vår kundtjänst kan spelas in i utbildnings-, utvärderings- och kvalitetssyfte. Om ett telefonsamtal spelas in informeras du om det när du kontaktar vår kundtjänst via telefon. (Person)uppgifterna som spelas in användas endast i ovannämnda syften.

De inspelade telefonsamtalen lagras och skyddas så att de inte är åtkomliga för obehöriga personer och de sparas aldrig längre än nödvändigt för det specifika syftet.

Tredjepartstjänster

vidaXL använder externa parter för delar av sina kundtjänstinteraktioner.

Nyhetsbrev

Du kan anmäla dig till olika nyhetsbrev, både allmänna och personliga. De personliga nyhetsbreven sänds ut baserat på till exempel dina personuppgifter och din orderhistorik så att vi kan skicka mer relevanta nyhetsbrev. Om du vill få gratis digitala nyhetsbrev från vidaXL och partner ber vi bland annat om följande (person)uppgifter.

  • Titel
  • För- och efternamn
  • E-postadress

Du kan avanmäla dig från nyhetsbrevet när som helst genom att logga in på ditt konto och avanmäla dig. Dessutom kan du alltid använda avanmälningslänken i nyhetsbrevet.

 3.4 Vad är dina rättigheter?  

Enligt dataskyddslagstiftningen har du rättigheter som omfattar:

  • Rätt till tillgång – Du har rätt att be oss om en kopia av alla dina personuppgifter.
  • Rätt till rättelse – Du har rätt att be oss ändra personuppgifter som du anser är felaktiga. Du har även rätt att be oss komplettera uppgifter som du anser är ofullständiga.
  • Rätt till radering – Du har rätt att be oss att radera dina personuppgifter under vissa omständigheter.
  • Rätt till begränsning av behandling – Du har rätt att be oss att begränsa behandlingen av dina personuppgifter under vissa omständigheter.
  • Rätt att göra invändningar (endast när det är baserat på samtycke) – Du har rätt att invända mot vidaXL behandlar uppgifter under vissa omständigheter.
  • Rätt till dataportabilitet – Du har rätt att be oss överföra personuppgifter du gett oss till en annan organisation eller till dig under vissa omständigheter.

Du behöver inte betala någon avgift för att utöva dina rättigheter. Om du gör en begäran har vi en månad på oss att svara dig.

Kontakta oss på webservice@vidaxl.se eller Mary Kingsleystraat 1, 5928SK, Venlo, Nederländerna om du vill göra en begäran.

3.5 Databehandling inom vidaXL

vidaXL-koncernen har flera kontor över hela världen. Dessa kontor har ett nära samarbete. Anställda på våra kontor har endast tillgång till personuppgifter i den mån som krävs för att de ska kunna utföra sitt jobb.

vidaXL vidtar åtgärder för att skydda dina personuppgifter tillräckligt. För att göra detta utnyttjar vi medel som passar våra aktiviteter, vårt företags art och storlek och typen av data som vi behandlar. Vi gör detta för att förhindra obehörig åtkomst till, justering, avslöjande eller förlust av personuppgifter.

Vi förväntar oss att du också bidrar till att skydda dina personuppgifter genom att hålla inloggningsuppgifter (e-postadress och lösenord) hemliga. Dela aldrig dina inloggningsuppgifter med någon och behandla dem varsamt.

vidaXL lagrar inte dina uppgifter längre än nödvändigt för syftet som de används i, såvida inte uppgifter måste lagras längre på grund av rättsliga krav (såsom lagringsskyldighet). Hur länge data lagras beror på uppgifternas art och i vilka syften de behandlas. Lagringsperioden kan därför variera efter syfte.

På grund av vidaXLs globala närvaro kan det hända att dina uppgifter behandlas utanför europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). vidaXL ser till att dina uppgifter skyddas inom hela koncernen.

vidaXL kan lämna dina personuppgifter till tredje parter av följande anledningar:

  • Du har gett ditt uttryckliga samtycke till det; eller
  • Avtalet du har med oss måste utföras; eller
  • För att vidaXL har ett samarbete med en annan part i syfte att förbättra våra produkter och tjänster; eller
  • En rättslig förpliktelse; eller
  • För att förhindra eller bekämpa bedrägeri eller potentiellt/misstänkt bedrägeri;
  • Om det är nödvändigt för vidaXLs företagsförvaltning.

Några av de externa företag som vi arbetar med är baserade utanför EU. Till exempel arbetar vi med tredje parter som Google och Facebook. Detta betyder att uppgifterna kan lagras på servrar utanför Europa. Annan lagstiftning om personuppgifter gäller där. Tredje parter som dina uppgifter kan skickas till skyddas av lämpliga åtgärder, inklusive förpliktelser som är bindande för dessa företag och åläggs av vidaXL.

Denna sekretess- och cookiepolicy gäller inte webbshoppar från tredje parter som är länkade till webbshoppen. Dessutom gäller sekretess- och cookiepolicyn inte uppgifter som samlas in av företag som exempelvis Google. Du kan ändra dina preferenser själv på ditt Google-konto. Se sekretesspolicy för detta.

vidaXL kan inte på något sätt hållas skyldigt eller ansvar för hur tredje parter och företag hanterar dina (person)uppgifter. vidaXL rekommenderar alltid att du läser sekretess- och cookiepolicyn från relevanta företag.

4. ANVÄNDNING AV COOKIES

4.1 Vad är cookies?

Precis som många webbshoppar så använder vidaXL cookies och filer och tekniker som “spårpixlar” (hädanefter: “Cookies”).

En cookie (kaka) är en liten textfil som skickas av webbshoppens sida via din webbläsare och sedan sparas på hårddisken på din dator, mobil eller surfplatta.

Cookies används till exempel för att spara lösenord och personliga inställningar, så att du inte behöver fylla i dessa nästa gång du besöker webbshoppen.

Nedan förklarar vi hur vi använder cookies, var de kommer ifrån och varför de används. För att optimera våra egna annonser och annonser från tredje parter samlar vi bland annat in:

  • Köpta produkter
  • Visade produkter
  • Ordervärde
  • Hur kunden hamnade på webbshoppen

I avsnitt 4.2 förklarar vi hur cookies kan nekas och raderas.

4.1.1 Funktionella cookies

vidaXL använder cookies, såsom Google Analytics, för att komma ihåg dina valda inställningar och angivna uppgifter under ditt besök i webbshoppen. Dessa cookies gör det enklare att surfa i vår webbshop eftersom vissa uppgifter inte behöver matas in igen varje gång.

Dessutom kan vidaXL använda cookies som är nödvändiga för att webbshoppen ska fungera bra även när du besöker webbshoppen på din mobiltelefon eller surfplatta.

4.1.2 A/B Testcookies

vidaXL testar kontinuerligt sin webbshop för att kunna erbjuda den bästa användarupplevelsen. Därför använder vidaXL så kallade A/B testcookies från tredje parter. Med A/B-test finns det två olika varianter av webbshoppen, eller delar av webbshoppen som visas för besökare för att avgöra vilken som fungerar bäst. Denna cookie avgör vilken version av webbshoppen du ser.

4.1.3 Analytiska cookies

I webbshoppen används cookes för att spåra sidorna du besökt. Denna information samlas in av bland annat webbanalystjänsterna Google Analytics, Pingdom, Hotjar, Google Tag Manager, TVSquared, ContentSquare, Zoovu, Zendesk, Speedcurve och Clarity.

Dessa webbanalystjänster använder cookies för att analysera hur besökare använder webbshoppen. Dessa cookies används för att spara besöksinformation, såsom tidpunkten då besöket i Webbshopen skedde, eller om besökaren har besökt webbshoppen innan och via vilken webbshop besökaren hamnat på hemsidan.

För att optimera användar- och kundupplevelsen i vår webbshop använder vidaxl Hotjar Web Analytics Service. Hotjar kan registrera musklicks-, musrörelse- och scrollningsaktivitet. Hotjar samlar även in uppgifter om besökta hemsidor, vidtagna åtgärder, landet du befinner dig i, enheten du använder och webbläsaren du använder. Hotjar samlar inte in personligt identifierbar information (PII) som du inte angivit frivilligt i webbshoppen. Hotjar spårar heller inte surfaktivitet på webbplatser som inte använder deras tjänster. Hotjars sekretesspolicy innehåller en detaljerad förklaring  av hur Hotjar används: https://www.hotjar.com/privacy. Du kan alltid välja att inte få dina uppgifter insamlade av Hotjar när du besöker vår webbshop, gå till sidan ”avstå” på Hotjars webbplats och klicka på ”Inaktivera Hotjar” för att göra det. 

Den genererade informationen om din användning av webbshoppen skickas i de flesta fallen till servrar hos de relevanta webbanalystjänsterna. Webbanalystjänsterna använder denna information för att utvärdera hur du använder webbshoppen, för att skapa rapporter om aktiviteter i webbshoppen och för att erbjuda dig de tjänster som hör till användningen av webbshoppen och internet. vidaXL använder den insamlade informationen från rapporterna för att ytterligare optimera webbshoppen.

Pingdom är ett verktyg för att bevaka en webbplats funktion. Det hjälper oss att identifera buggar och andra funktionsproblem. Pingdom samlar inte in någon personligt identifierbar information. Det samlar in anonym data om webbplatsens laddningstider och laddningsordrar.

Google Analytics är ett webbanalysverkyg. Det samlar inte in någon personligt identifierbar information. IP-adresser maskeras innan de lagras av Google. Google Analytics samlar in och behandlar surfaktivitet så att vi kan identifiera flaskhalsar på vår webbplats och felsöka potentiella problem som våra kunder kan stöta på. I allmänhet hjälper det oss att få en bild av hur våra kunder interagerar med vår webbplats så att vi kan använda informationen för att förbättra vår plattform.

Google Tag Manager är ett verktyg som hanterar vår placering av cookies. Det låter oss snabbt göra ändringar i hur information sänds och mottags. (vi bygger till exempel våra anslutningar till tredje parter genom detta verktyg och kan blockera irrelevanta cookies därifrån).

TVSquared är ett verktyg som vi använder för att mäta våra offline marknadsföringsansträngningar. Det samlar in ett begränsat antal uppgifter om surfaktivitet och kombinerar dem med våra offline marknadsföringsdata för att mäta vår marknadsföringsansträngningars funktion och effektivitet.

Clarity är ett liknande verktyg som Hotjar. Det har liknande användningsområde som Hotjar (nämnt ovan) i hur det specialiserar sig på kundbeteende på en djupare nivå. Det mäter klick på de olika elementen på våra sidor och samlar in upptagningar av användarsessioner (slumpmässigt utvalda och anonyma). Detta låter oss få en ännu bättre bild av potentiella problem på vår webbplats. Med detta verktyg kan vi hitta brister och potentiella områden som måste förbättras och det låter oss testa dessa förbättringar efteråt.

vidaXL hänvisar till sekretesspolicyn för de relevanta webbanalystjänsterna där det beskrivs hur de hanterar dina (person)uppgifter när deras produkter och tjänster, bland annat webbanalys, används.

4.1.4 Affiliate-cookies

På webbplatsen används affiliate-cookies för att mäta effektiviteten på annonser som placeras ut på uppdrag av vidaXL på tredje parts webbplatser. På så sätt kan affiliatepartnern belönas av vidaXL för deras marknadsföring av vidaXL. Med dessa cookies går det att se vilken affiliatepartner som ledde dig till vår webbshop. De gör allt detta utan utbyte av personuppgifter.

I Sverige har vi bara en affiliatepartner som heter TradeTracker.

4.1.5 Anpassade cookies

Webbshoppen använder anpassade cookies för att visa relevanta annonser för återkommande besökare på webbplatsen. Med dessa cookies kan vi bygga en profil om din surfaktivitet så att annonserna överensstämmer med dina intressen. Annonserna visas på marknadsföringspartners webbshoppar och på sociala medier. Cookies i denna kategori är Google Ads, Bing Ads, Criteo och IntelliAd.

4.1.5.1 Criteo

Bland annat används Criteos anpassade cookies. För mer information om uppgifter som Criteo samlar in hänvisar vi dig till Criteos sekretesspolicty.

4.1.5.2  Google Ads & Analytics Remarketing

vidaXL använder Google Ads & Analytics remarketing-tjänster för att visa annonser på tredjeparter (inklusive Google) för vidaXLs tidigare besökare. Detta kan betyda att vi exempelvis visar annonser för en kund som inte har slutfört sin order eller precis har slutfört sin order. Annonserna kan vara text- eller bildbaserade annonser inom Google Display Network.

Alla insamlade uppgifter används enligt vidaXLs sekretess- och cookiepolicyn och Googles sekretesspolicy. Du kan ställa in dina annonspreferenser på Googles annonsinställningssida.

4.1.5.3  Anpassade cookies från tredje parts webbshoppar

Anpassade annonser kan även finnas på tredje parts webbshopar (såsom marknadsplatser). vidaXL-cookies används då för att visa relevanta annonser för tidigare besökare av dessa webbshoppar.

4.1.5.4  Facebook, Instagram och Pinterest Annonsering och analyser

vidaXL använder Pinterest Ads och Facebook Ads remarketing-tjänster för att visa annonser på tredje parts plattformar (inklusive Pinterest, Facebook och Instagram) för personer som tidigare besökt vidaXL. Det kan till exempel betyda att vi visar annonser för en besökare som inte har slutfört sin beställning eller som precis har slutfört sin beställning. Vi delar information med Pinterest, Facebook och Instagram från cookies på webbplatsernas domäner, oavsett om du har ett Facebook-konto eller är inloggad. Syftet är att anpassa innehåll (inklusive annonser), mäta annonser, producera analyser och ge en säkrare upplevelse, vilket beskrivs i Facebooks cookiepolicy. Alla insamlade uppgifter (e-postadress, kön, plats, förnamn och efternamn, telefonnummer, födelsedatum, IP-adress) används i enlighet med sekretess- och cookiepolicyn från vidaXL och Facebooks sekretesspolicy. Du kan justera dina annonspreferenser via Facebooks annonspreferenser eller Instagrams annonspreferenser .

4.1.6 Sociala medier-cookies

I webbshoppen kan du (exempelvis) använda sociala medier-knappar från Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest och Google+.

Så fort du besöker en sida på webbshoppen som har knappar för sociala medier ansluter din webbläsare till den relevanta leverantören av sociala medier. På detta sätt får leverantören information om de sidor på webbshopen du besökt med din IP-adress.

Om du är inloggad på Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest eller Google+ under ditt besök på webbshoppen kan ditt besök länkas till ditt konto. Om du använder knapparna, till exempel genom att klicka på Facebooks ”gilla”-symbol, skickas och sparas relevant information av den relevanta leverantören via din webbläsare.

Syftet med och omfattningen av uppgifterna som samlas in via sociala medier-knapparna, samt ytterligare behandling, användning och lagringstid  avgörs uteslutande  av knapparnas leverantörer. Du kan läsa mer om detta i de relevanta leverantörernas sekretesspolicyer.

4.1.7 Prisjämförelsecookies

Webbshoppen använder olika annonseringskanaler. En populär kanal som våra kunder gillar att använda utöver affiliatelänkar är prisjämförelsesidor. Dessa webbplatser samlar produktlistor från olika webbplatser och visar dem på ett sätt så kunden enkelt kan jämföra butiker, priser och tjänster.

För att bestämma prestationen på dessa prisjämförelsesidor skickar vi ut bekräftelse på köp (om köpet gjordes via deras kanal) och begränsade uppgifter om köpet (antal produkter, transaktionsbeloppet) till dessa partner. Detta låter oss se hur de presterar och justera därefter. De samlar inte in personligt identifierbar information.

I Sverige samarbetar vi för närvarande med följande prisjämförelsepartners:

4.1.8 E-postkakor

På vidaXL.se används e-postcookies för att mäta effektiviteten av kommersiella e-postmeddelanden som skickas av vidaXL. På så sätt kan vi mäta effektivitet och prestanda för våra e-postkampanjer och nyhetsbrev. Allt detta sker utan att samla in någon personlig information.

Vi arbetar för närvarande med en e-postcookiepartner som heter Clang.

4.2 Acceptera och neka cookies

När du går in vidaXL.se visas en cookie-banner längst ner på vår webbplats. Du kan antingen acceptera alla cookies (Nödvändiga cookies, analytiska cookies och marknadsföringscookies) eller välja att anpassa inställningarna.

Om du väljer att anpassa inställningarna kan du välja att neka eller acceptera analytiska cookies och marknadsföringscookies. Om du klickar på ”spara inställningar” utan att acceptera analytiska cookies och marknadsföringscookies kommer endast nödvändiga cookies användas.

Nödvändiga cookies kan inte avsägas eftersom de är absolut nödvändiga för att tillhandahålla webbplatsen och dess funktioner (t.ex: för att låta oss lägga produkter i din kundvagn, spara språkinställningar).

Du kan också acceptera eller neka cookies genom att ändra din webbläsares inställningar. Alla webbläsare är olika, så vidaXL hänvisar dig till din webbläsares sida eller din mobils bruksanvisning för att ställa in cookie-inställningar.

Om cookies stängs av helt är det möjligt att du inte kan använda alla funktioner i webbshoppen. Om du använder olika datorer på olika platser måste du se till att alla webbläsare är inställda på dina cookie-inställningar.

Du kan alltid radera cookies från hårddisken på din dator, mobil eller surfplatta. Se din webbläsares informationssida eller din mobil eller surfplattas bruksanvisning för att lära dig hur man gör. Obs: när du inaktiverar alla cookies är det möjligt att alla funktioner i webbshoppen inte kan användas.

5. ÄNDRINGAR I SEKRETESSPOLICYN

Innehållet i denna sekretess- och cookiepolicy kan ändras. Den senaste versionen hittas alltid i vidaXLs webbshop. vidaXL rekommenderar att du regelbundet kontrollerar denna sekretess- och cookiepolicy, åtminstone innan du lämnar personuppgifter till vidaXL.

6. HUR KLAGAR MAN?

Om du har några funderingar eller frågor om vår användning av dina personuppgifter kan du göra ett klagomål till oss påwebservice@vidaxl.se

Du kan också klaga till Integritetsskydds Myndigheten eller motsvarande europeisk nationell myndighet om du är missnöjd med hur vi har använt dina uppgifter.

Integritetsskydds Myndigheten

Box 8114

104 20 Stockholm

Tel: 08-657 61 00

E-post : imy@imy.se

Hemsida : https://www.imy.se/