Tips för att välja ett avlastningsbord

Ditt vardagsrum är hjärtat i ditt hus. Det är här filmkvällar äger rum, du kan umgås tillsammans med dina vänner eller koppla av i soffan med en bra bok. Att välja rätt soffa är det första steget mot att skapa en avkopplande plats. När det gäller att lägga till detaljer och funktionalitet är avlastningsbordd ett måste.

Det är en rolig uppgift, men vet du hur du väljer avlastningsbord för att passa din drömdesign? Det första du måste tänka på är dess syfte. Avlastningsbord är avsedda att hjälpa dig att hålla allt snyggt och inom räckhåll. De kommer ha ett stort estetiskt inflytande bredvid din soffa eller fåtölj.

Med så många tillgängliga alternativ kan du bli förvirrad när du tänker på hur du väljer typ av avlastningsbord. Samma sak gäller att välja färg på ditt avlastningsbord enligt resten av din inredningsdesign. För att underlätta uppgiften han vi skapat den här guiden om hur du väljer material på ditt avlastningsbord och andra idéer för att styla det.

 

Varför behöver jag ett avlastningsbord?

Avlastningsbord är väldigt mångsidiga möbler. De är avsedda att lagra allt du behöver när du kopplar av i din bekväma soffa. Perfekt för att betona utrymmet, avlastningsbord finns i många former och stilar. Fortsätt läsa för att se vilket avlastningsbord som passar ditt utrymme och inredning.

Tänk på att många väljer avlastningsbord istället för soffbord. Koppla ihop två liknande eller mixa och matcha olika stilar för en större visuell effekt. Lek med olika material och former för ett lyxigt utseende.

 

Hur väljer man det perfekta avlastningsbordet

Ett avlastningsbord placeras bredvid din favoritfåtölj eller soffa. Här kan du lägga fjärrkontroller, böcker och tidskrifter eller en kopp kaffe. När man köper ett avlastningsbord undrar de flesta om avlastningsbordet bör vara högre eller lägre än soffan. Du kan välja samma höjd som soffans armstöd, standarden är 60 till 80 cm. Helst bör avlastningsbordet vara 2 till 7 cm lägre än armstödet. Denna lilla detalj resulterar i extra komfort när du sträcker dig efter din bok.

Eftersom de finns i olika former och storlekar måste du överväga hur stort ditt avlastningsbord ska vara. Detta beror på ditt utrymme, behov och var du vill ha det. Tänk på utrymmet bredvid din soffa och kom ihåg att allt har en luftig utstrålning. Lämna tillräckligt med utrymme runt det och välj ett mindre avlastningsbord vid behov. En sådan installation behöver inte fylla hela utrymmet, gå till ett luftigt område istället.

End tables are a great addition when looking to accessorise your living room. To understand how wide your side table should be, think of the way you want to use it. If you want to stack books, magazines or add a lamp, the surface of your table must be at least 55 cm wide. Some come with more complex storage options, like drawers or shelves. So, we recommend deciding on its purpose before moving onto the next part – the aesthetics of an end table.

Hitta avlastningsbord som du älskar

Vi älskar avlastningsbord eftersom de är några av de mest kreativa alternativen vid dekorering. Huruvida dina avlastningsbord behöver matcha bestämmer du utifrån den atmosfär du vill skapa. Låt oss utforska hela erbjudandet när det gäller former, stilar och färg.

 

Form

Runda bord är det perfekta valet för mindre utrymmen. De ser fantastiska ut i alla inställningar och fungerar bäst när du vill komplettera en armstödslös stol eller soffa. Dessutom kan rundformade avlastningsbord balansera ett rum med geometrisk stil.

Kvadratiska bord är perfekta för att visa upp din favoritlampa. De erbjuder mer utrymme för förvaring och passar i hörnor, bredvid din soffa. Fyrkantiga avlastningsbord utstrålar också en djärv atmosfär i ditt vardagsrum.

 

Stil

Avlastningsbordens erbjudande är ganska stort när man tar hänsyn till stil. För att undvika att bli överväldigad, titta på din befintliga inredning. Om du föredrar en minimalistisk look i ditt vardagsrum, välj då djärvt avlastningsbord för kontrast. Välj en av trä eller betong, med prydnadsdetaljer eller en piedestalbas. Livliga färger lyser upp ditt utrymme och skapar fantastiska kontraster.

Less is more. Speciellt när ditt vardagsrum har stora möbler, stoppade soffor och mönstrade dekorationer. Välj ett avlastningsbord med rena linjer och tunna ben för en öppen atmosfär. Glöm inte att mixa och matcha flera avlastningsbord för en snygg konsistens. Arbeta med neutrala toner och spela med genomskinliga detaljer.

 

Material

För att välja det perfekta avlastningsbordet, håll ett öga på de andra borden och möbelartiklarna i ditt vardagsrum. Välj avlastningsbord av betong eller metall för att balansera ett tjockt soffbord i trä. När du har att göra med ett mörkare rum rekommenderar vi akryländbord eller glasbord. På så sätt säkerställer du ett ljust men livligt utseende i ditt utrymme. 

Marmorytor är estetiskt tidlösa och rätt val för att ställa drinkar på. De andra materialalternativen består av glas- och stenbord. För ett snyggare alternativ, prova moderna kombinationer av metall - koppar och aluminium, med massivt trä.

Se dina slutbord som fantastiska dekorationsverktyg med förvaringsmöjligheter. Lek med olika färger och material för att integrera dem i önskad vardagsrumsstämning. Följ våra enkla riktlinjer för hur du väljer ett avlastningsbord och njut av ditt snygga nya tillskott.