24/7 erbjudanden
Gratis leverans på alla produkter
Betala med Klarna
Kiyoh betyg: 4 / 5

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Trädgårdstrender för våren 2021

 

 

Vintern är inte officiellt över ännu, men vi ser redan fram emot våren. Det här är den tid då de första blommorna tittar fram igen, och knoppar dyker upp här och där. I den här bloggen ger vi dig några bra tips på hur du gör din trädgård redo för våren och delar med oss av de senaste trenderna 2021!


Rensa upp innan du börjar något nytt

Innan du börjar plantera nya blommor eller växter är det viktigt att du först förbereder marken. Ta bort ogräs och bli av med löven på gräsmattan, stigar och i dammen. Behåll löv som ligger runt växterna ett tag, detta kommer att bilda ett isoleringsskikt för växter och djur. Se till att skiktet inte blir för tjockt. När du har ordnat upp i trädgården kan du börja trimma fruktträd (bland andra) i mars. För häckar är det bättre att vänta med att börja beskära tills april.

I mars är också dags att göra din gräsmatta redo för både våren och sommaren. Börja först med att klippa gräset. Detta tar bort mossa och dött gräs, vilket möjliggör att din gräsmatta får mer luft. Så gräsfrön på de tomma fläckarna när du är klar med gräsklippningen och se till att fröna får mycket goda näringsämnen (befruktning). När temperaturen stiger, se till att vattna gräsmattan regelbundet på våren. Detta eftersom det nysådda gräset behöver vatten för att växa.

När du har krattat upp alla löv, inte har något ogräs i sikte och du har tagit hand om gräsmattan, är det dags att börja plantera! Använd odlingslådor, krukor eller rabattkanter på de platser där du vill placera dina nya växter och blommor. Skaffa några påskliljor, violer eller hyacinter för att få lite färg i din trädgård. Förutom blommor, skaffa också några gröna växter. Det finns också flera växter som förblir gröna på vintern, såsom buxbom eller murgröna. Genom att ha växter som även är gröna på vinter slår du två flugor i en smäll!


 Deze houten plantenbank is een geweldige keuze voor doe-het-zelvers om hun tuinen, balkons of terrassen in te richten of te decoreren. Deze houten plantenbak heeft een ingebouwd klimrek en voegt een beetje charme toe aan je buitenruimte.Gör din uteplats redo för soliga dagar

Nu när februari snart är här behöver du inte börja dra ut din trädgårdsgrupp ännu men om du har tillräckligt med utrymme i ett skjul eller garage kan du börja rengöra dina trämöbler. Blanda vatten med rengöringsvinäger och använd en borste för att ta bort eventuella gröna avlagringar. Samma rengöringsmedel kan användas för plattor med grön lack. Trädgårdsmöbler av rotting, korg och textil kan rengöras med en speciell rengöringsprodukt för trädgårdsmöbler och när solen verkligen börjar titta fram, då är du redo att njuta av en stund ute på din otroligt rena uteplats! Under våren kan det fortfarande bli kallt och regna ganska mycket, så skydda dina trädgårdsmöbler med ett möbelöverdrag eller ställ in dem om det behövs.

 

Vidare till trenderna för det nya året! I några år har uteplatsen verkligen blivit en förlängning av din inredning. Tillbehör, soffbord och bekväma stolar att koppla av på är verkligen nödvändiga 2021! Utöver det ser vi många nya materialkombinationer såsom aluminium eller stål i kombination med trä (SKU 3053386), rotting och massivt trä (46343). Parasoll med träfot är också ett populärt alternativ i år (44514). För att göra din avkoppling utomhus ännu mer bekväm kan du ta en titt på en annan trädgårdstrend 2021, soffbord för utomhusbruk (44734, 48979, 46068).


        

 

Är dina trädgårdsmöbler redo för en uppgradering? Då är det den perfekta tidpunkten att leta efter något nytt. På vidaXL hittar du flera erbjudanden med loungegrupper, bänkar, trädgårdsbord och stolar, trädgårdsbågar, grillar, lekstugor, lekställningar för barnen och staket.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .