Kusthemstrenden

Ett hem som får dig att känna dig som på semester

Handla kustprodukterkeyboard_arrow_right

Kusthemstrenden inspirerar dig att njuta av känslan av en oändlig semester året runt. Vad definierar specifikt kustnära heminredning? Ett luftigt utrymme, fyllt med naturligt ljus och mjuka nyanser hämtade från naturen som framhävs av färgstänk som frammanar ett kustlandskap.

Våra tips och heminredningsidéer vid kusten är här för att guida dig mot att införliva denna vackra trend i ditt hem.

Varför du kommer att älska den kustnära heminredningen

Varje kusthus har en speciell atmosfär som gör att det sticker ut. Inte bara genom sin subtila men ändå kreativa design, utan också tack vare den avkopplande och lugnande känslan. Kusthusens inredning och dekorationer är dina verktyg för att skapa en balanserad, kustinspirerad miljö som känns som hemma.

 

Hur man designar en kustinredning

Rätt tillbehör för kustinredning är hjärtat och själen i din havsinspirerade interiör. Havsmotiv kan på ett smart sätt integreras på olika sätt. Du kan till exempel välja mellan belysningsarmaturer med baser i rotting, skaldekorerade lampskärmar eller lampskärmar i lera. Växter är ett måste, och du kan satsa på små suckulenter eller palmer med lite underhåll om utrymmet tillåter.

Handplockade skal och koraller är perfekta för gör-det-själv-projekt som ytterligare kustinredningstillbehör. Vävda korgar ser vackra ut och kommer väl till pass, medan dina vita väggar - det bästa valet för ett kusthem - kan dekoreras med målningar eller fotografier som föreställer ditt favoritlandskap.

 

Rätt kustnära färgpalett

En kustnära heminredning hämtar inspiration från färgerna i den vackra havsmiljön. Det här är vad du behöver tänka på när du bygger färgpaletten för kusthemmet:

 • Gör din bas av vit och benvit. Detta ger intrycket av ett luftigt utrymme som uppmuntrar till avkoppling.
 • Lägg till textur med sandiga toner, såsom ljus gräddvit, naturliga tränyanser och neutrala färger.
 • Lek med havets kraftfulla nyanser, allt från djupa blåtoner till ljusare akvamarintoner.
 • Använd accentfärger, såsom orange, röd och terrakotta, tillsammans med dina gröna växter, för att komplettera ditt kusthemsdesign.

 

Vilka material fungerar bäst för att dekorera ett kusthem?

Kusthemstrenden använder en helt naturlig idé för att skapa ett inspirerande hem som känns mysigt men ändå lite exotiskt. Dessa är de naturliga materialen vi rekommenderar att du väljer:

 • Trämöbler, i ljusa toner. Det bästa är att välja ek, furu, men också vilket annat naturligt trä som är målat i vita eller neutrala färger.
 • Rotting, korg och bambu är fantastiska val, särskilt för möbler som inspirerar till den specifika dagen-på-stranden-stämningen.
 • Bomull och linne är fantastiska tyger för både möbler och accessoarer. De andas och utstrålar luftig känsla i varje rum.

 

Saker som behövs i ett kustnära hem

 

Mångsidighet är en nyckelaspekt i trenden med kustnära hem. Du kan enkelt kombinera möbler och dekorationer i olika stilar för att skapa en kustnära miljö i ditt hem. Din soffa kan till exempel vara tillverkad i tyg med både modern och lantlig stil. Ditt kustnära vardagsrum kommer att se stilfullt och välbalanserat ut om du lägger till soff- eller sidobord med en lugn look.

För en mer lekfull ton är rottingfåtöljer eller solstolar med en bohemisk stil, till exempel perfekt för din strandidyll. En sängram i trä till ditt sovrum är nödvändigt; den kan vara rustik eller kanske ha en retroinspirerad form.

 

Ta in kustkänslan i ditt hem

Att införliva kusttrenden i ditt hem beror på vilket utseende du vill uppnå. Det finns olika nyanser du kan ge till din kustnära inredning. Du kan till exempel lägga till några metallaccenter och krukor för att ge utrymmet en antydan om medelhavskänsla.

Du behöver några tropiska detaljer, som palmer, flamingos eller ananasmönster om du vill få en ö-inspirerad effekt. Om mysighet är vad du är ute efter, överväg att lägga till accenter i stugstil och möbler som passar din strandhusdesign vid kusten.

 

 

Topp 5 stylingtips för kustinredning

Friheten att designa ett kusthus enligt din smak är det som gör det så vackert. Du kan gå stort och införliva denna trend i varje aspekt av din inredning, eller så kan du bara lägga till några kustnära accenter för en subtil semesterkänsla.

 1. För att göra din egen strandinredning, vänd dig till DIY-projekt. Du kan göra så mycket med sand och snäckor som du tar med dig hem från stranden, så använd din fantasi!
 2. Använd rep, ankare eller kompasser som accenter i din kustdesign för att ge den en mer definierad nautisk atmosfär.
 3. När du väljer dina sängkläder, tänk på att en kustnära sovrumsdesign behöver några vackra kustinspirerade mönster.
 4. Du kan också införliva en strandvibb i ditt kök och badrum! Se till att inkludera marina teman, som i dörr- och lådknoppar eller spegelramar, eftersom allt finns i detaljerna.
 5. Var inte rädd för att experimentera med randiga mönster i traditionellt vitt och blått eller vitt och rött för att få en distinkt design av kusthemmet. Tänk bara på vilken effekt det har och använd neutrala färger för att tona ned om det behövs.