Designa din drömträdgård – förverkliga idéer


Vad är en drömträdgård? Blunda och föreställ dig den. Det är mer än bara en gräsmatta med några blommor. Här möts vacker grönska, levande blommor och mysiga möbler för att skapa en lugn oas. Du kanske vill ha ett botaniskt paradis eller en mysig stadsliknande tillflyktsort. Goda nyheter: möjligheterna är oändliga. Från små balkongträdgårdar med blommor till landskap markerade med eleganta möbler - du väljer själv.

Steg för att skapa din drömträdgård: 5 tips och knep

Med rätt vägledning är det ganska enkelt att designa din drömträdgård. Här är några praktiska tips och knep som hjälper dig att förverkliga din vision:

  1. Utvärdera din yta. Analysera din uteplats och tänk på solljus, markkvalitet och det befintliga landskapet. Dessa detaljer hjälper dig att välja dina växter.
  2. Definiera din stil. Dras du till modern minimalism eller rustik charm? Definiera din trädgårdsstil för att styra dina designval. Tänk också på utformningen av ditt hus – de måste passa ihop.
  3. Planera din layout. Mät din yta och skissa ut en grov layout av din trädgård. Lägg till gångar, sittplatser och knytpunkter som vattenfunktioner eller skulpturer.
  4. Välj rätt växter. Välj växter som trivs i ditt klimat och passar din stil. Blanda och matcha blommor, buskar och grönska för ett mångsidigt landskap. Se vilka arter dina grannar odlar. Detta kommer att berätta mer om lämpligheten mellan väder- eller markförhållanden och vilken typ av växter som valts.
  5. Lägg till personliga detaljer. Lägg till din charm i trädgårdsdesignen med skulpturer, vindspel och utomhusbelysning.

  

Hur du väljer möbler till din drömträdgård

Möbler spelar en viktig roll för att forma atmosfären i din drömträdgård. Här är några tips för att välja möbler till din uteplats:

  • Välj hållbara material: Välj väderbeständiga material som rotting, teak eller aluminium. De kommer att tåla väderelementen året runt och se ut som nya med minimal skötsel.
  • Skapa bekväma sittplatser: Ordna sittgrupper för att uppmuntra avkoppling och umgänge. Överväg intressanta alternativ som solstolar, bänkar och hängmattor.
  • Dekorera med stil: Uppgradera din utomhusoas med fina dynor och plädar. Utomhusmattor bidrar med värme och komfort.
  • Omfamna mångsidighet: Välj möbler som kan anpassa sig till olika aktiviteter, från uteservering till att slappa i solen.

 

Tillbehör till trädgårdsverktyg

2,070.00 kr

Inkl. moms

41,4 kr /m


Krukor & odlingslådor

-10% Trendar nu
1,369.00 kr

Inkl. moms


Tillbehör till fontäner & dammar

Trendar nu
578.00 kr

Inkl. moms

+ 67 alternativ
497.00 kr

Inkl. moms

828,33 kr /m²


Poolvärmare

468.00 kr

Inkl. moms

465.00 kr

Inkl. moms


Gung- & lekplatssystem


Regntunnor

1,059.00 kr

Inkl. moms

2,260.00 kr

Inkl. moms


Trädgårdsprydnader

912.00 kr

Inkl. moms

Erbjudande Trendar nu
1,085.00 kr

Inkl. moms

980.00 kr

Inkl. moms


Fågelholkar

1,120.00 kr

Inkl. moms

-10%
692.00 kr

Inkl. moms


Trädgårdsidéer från våra kunder


Bli inspirerad av verkliga drömträdgårdar skapade av våra kunder. Utforska foton och designtips för att komma igång med din egen trädgårdsförvandling.

#sharemevidaxl


Vi är så glada över att se våra kunder skapa vackra rum med våra produkter och dela dem med #sharemevidaXL. Från fantastiska trädgårdsdesigns till mysiga heminredningar - våra kunders kreativitet är verkligen inspirerande. Du kan också gå med i vår gemenskap och dela med dig av dina egna vidaXL-inspirerade designer. Låt oss fira vår passion för vackra, bekväma vardagsrum och inspirera varandra till att skapa ännu mer fantastisk design!

Upptäck allt

Sammanfattning


Din drömträdgård är bara några idéer bort, och vi är här för att hjälpa dig varje steg på vägen. Så fram med dina trädgårdshandskar och släpp loss din kreativitet! Kom ihåg att din trädgård inte bara är en grupp växter. Det är en historia som väntar på att berättas, en plats för avkoppling där minnen kommer att slå rot. Lycka till i trädgården och må din drömträdgård blomstra med glädje och oändliga under!